Arestarea fostului primar Marian Vanghelie, respinsă de Tribunalul BucureştiTribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare a fostului primar Marian Vanghelie în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, procurorii suspectând că a încercat să influenţeze martorii. Fostul edil acuză presiuni ale DNA în acest caz.

Arestarea fostului primar Marian Vanghelie, RESPINSA de Tribunalul Bucuresti
Arestarea fostului primar Marian Vanghelie, RESPINSĂ de Tribunalul Bucureşti

Procurorul DNA a cerut arestarea fostului edil pe motiv că după ce Marian Vanghelie a primit o măsură mai blândă, controlul judiciar, unul dintre martori şi-a schimbat declaraţia. Procurorul de caz spune că martorul ar fi avut o discuţie cu Marian Vanghelie pe holurile instanţei, lucru surprins de camere, iar fostul edil i-ar fi cerut să schimbe declaraţia pentru un loc de muncă.

De cealaltă parte însă, apărătorul lui Vanghelie spune că discuţia a durat 11 secunde, în care Vanghelie l-a întrebat pe martor dacă are emoţii.

"În mod logic, în 11 secunde în afară de bună ziua şi o strângere de mână nu poţi spune multe. Mă gândesc că altfel de acţiuni nu pot fi făcute în văzul tuturor şi de asta îşi dă seama orice om. Sub lupa camerelor, a presei, acesta ar înţelege să abordeze un martor în 11 secunde şi îi pune întrebări? ", a afirmat, în sala de judecată, avocatul lui Vanghelie.

Fostul edil acuză presiuni al DNA

"Când am intrat era în colţ, i-am făcut decât aşa-un gest cu mâna-dar asta înseamnă că trebuie să fac iar puşcărie? Dacă aducem un copil de 5 ani nu poate să creadă poezia asta. De aia am ieşit la TV. Nu poţi face nimic. din două în două zile te ia DNA. Ce se întâmplă la Ploieşti aşa se întâmpla peste tot (...) Au venit la mine în puşcărie şi nu am făcut niciun denunţ. Doamna Kovesi o sa aibă probleme mari pentru tot ce se întâmplă. Am fost echilibrat până acum", a spus Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în iulie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

Etichete: arestare, DNA, Marian Vanghelie, presiuni DNA, Sectorul 5

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE