Arestul la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul, prelungit 15 zileMagistrații Curții de Apel Brașov au hotărât, luni, prelungirea cu 15 zile a perioadei arestării la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul, într-un dosar în care cei doi sunt acuzați de retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Arestul la domiciliu pentru Remus Truica si Printul Paul, prelungit 15 zile (Foto click.ro)
Arestul la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul, prelungit 15 zile (Foto click.ro)

"Magistrații au prelungit măsurile preventive cu 15 zile pentru Remus Truică și Prințul Paul și au respins cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu", a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Avocatul lui Remus Truică, Bogdan Cimbru, a menționat, după pronunțarea instanței, că s-a prelungit arestul la domiciliu cu încă 15 zile, după care se va dispune o soluție a urmăririi penale.

"După 15 zile instanța va dispune o soluție cu privire la finalizarea urmăririi penale. Atunci se va decide dacă dosarul va fi trimis în judecată", a explicat avocatul Bogdan Cimbru.

Acesta a declarat, înainte de pronunțarea instanței, că înlăturarea oricăror interdicții și măsuri preventive ar trebui să fie "absolut firească".

"O consecință firească a unei judecăți drepte raportat la dinamica urmăririi penale, la probele de la dosar, la parcursul acestui dosar, la necesitatea, oportunitatea și proporționalitatea unei măsuri preventive. Deci, după cinci luni de arest la domiciliu prezumția de nevinovăție este clar afectată", a punctat avocatul lui Remus Truică.

Prințul Paul s-a arătat încrezător în justiție și în faptul că i se va dovedi nevinovăția.

Remus Truică și Prințul Paul se află în arest la domiciliu din decembrie 2015. Truică este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Sursa: Agerpres

Etichete: arest la domiciliu, prelungire arest la domiciliu, printul paul, remus truica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE