Arhiepiscopia Romano-Catolică: Răzvan Sava face afirmații false în cazul Cathedral PlazaArhiepiscopia Romano-Catolică de București își exprimă indignarea față de afirmația ''total falsă'' a primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, potrivit căruia  "nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza''.

Arhiepiscopia Romano-Catolica: Razvan Sava face afirmatii false in cazul Cathedral Plaza
Arhiepiscopia Romano-Catolică: Răzvan Sava face afirmații false în cazul Cathedral Plaza

"O știe toată țara. Tocmai primarul interimar se face că nu știe?", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Reprezentanții Arhiepiscopiei explică situația juridică din jurul acestui imobil stabilită de instanțele românești și europene. ''Autorizația de construire este anulată irevocabil prin decizia nr. 1989/2010 a Curții de Apel Suceava; iar primarul general al Capitalei este obligat să desființeze clădirea și să refacă parcul public de lângă Catedrală, prin sentința nr. 2.520/2012 a Tribunalului Dâmbovița, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456/2013 a Curții de Apel Ploiești'', precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, această clădire este "radiată din cartea funciară, radiere confirmată prin decizia irevocabilă nr. 1.295/ 2015 a Curții de Apel București, după ce firma reușise o intabulare ilegală în iunie 2011", iar "statul român nu are nicio obligație către firma constructoare după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin decizia din 10 aprilie 2012, în cadrul cererii 10.787/ 2008, a respins plângerea Millennium Building Development SRL împotriva României".

Sursa citată susține că între Millennium Building Development SRL și autoritățile statului ar fi existat "o înțelegere realizată cu 10 ani în urmă, înainte de obținerea autorizației ilegale și ținută la secret".

"Prin înțelegerea notarială din 13 februarie 2006 dintre SC Millennium Building Development SRL și Primăria sectorului 1 București, realizată în fața unui notar public din București, SC Millennium Building Development SRL s-a angajat, sub sancțiunea infracțiunii de fals în declarații, că 'nu se va întoarce cu daune împotriva Primăriei sectorului 1 București în cazul în care vor fi anulate contractele de concesiune', realizate cu Primăria Capitalei 'cu privire la terenurile situate în București, sector 1, str. General Berthelot/str. Luterană' ", se precizează în comunicatul citat de Agerpres. 

''Primarul interimar, prin afirmația de ieri, dă mai mult impresia că slujește interesele unui proiect ilegal decât că respectă și că pune în aplicare decizia definitivă și irevocabilă de desființare a Cathedral Plaza. Este de neacceptat un asemenea comportament. Având în vedere declarațiile false date publicității de către primarul general interimar, ARCB își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru sancționarea acestora", spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat luni că, în prezent, nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza, iar proprietarul a solicitat în instanță autorizarea clădirii. 

Etichete: Arhiepiscopia Romano-Catolică, CAthedral Plaza, demolare, razvan sava

0/2 COMENTARII
Marius
09 mar 21:08
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
gogu
09 mar 11:52
+0
VOTURI
-0
mai bine se darama biserica aia catolica, si asa e degeaba

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE