Arhitectura şi patrimoniul arhitectural românesc,promovate la BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia Culturala Pro Event, organizeaza luni, 10 noiembrie 2014, "BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014", un eveniment care isi propune sa promoveze arhitectura Bucurestiului si patrimoniul arhitectural romanesc.

Arhitectura si patrimoniul arhitectural romanesc,promovate la BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014
Arhitectura şi patrimoniul arhitectural românesc,promovate la BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014

Evenimentul marcheaza prezenta la Bucuresti a elitei europene a arhitecturii, reunind 100 de arhitecti din 15 tari, lideri de opinie si voci importante ale arhitecturii europene contemporane.

In cadrul "BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014", incepand cu ora 17:00, invitatii vor face un tur al celor mai importante 10 cladiri simbolice ale Bucurestiului de pe Calea Victoriei: Muzeul National "George Enescu" – Palatul Cantacuzino si Casa Memoriala (ora 17:30), Casa Dissescu, Academia Romana, Palatul Regal, Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti, Ateneul Roman , Cercul Militar, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Biserica Manastirii Stavropoleos.

"BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014" face parte din cadrul Expoconferintei Internationale de Arhitectura RIFF 2014, cel mai amplu eveniment de arhitectura din Romania, care se desfasoara la Bucuresti în perioada 10-11 noiembrie, reunind peste 400 de arhitecti din Romania si din strainatate.

Printre arhitectii internationali invitati la "BUCHAREST ARCHITECTURE NIGHT TOUR 2014" se numara:

Arh. Anders Sælan - Danemarca – este câştigătorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană "Mies van der Rohe" 2013 pentru proiectul „Harpa" din Islanda. Premiul "Mies van der Rohe" este cea mai înaltă distincție europeană din domeniul arhitecturii. Anders Sælan este Partener în cadrul biroului de arhitectură Henning Larsen Architects, cu peste 200 de arhitecți.

Arh. Ged Couser - Marea Britanie - conduce cel mai mare grup de arhitecți din Europa, BDP, cu peste 800 de membri, care activează în toate sectoarele majore din domeniul arhitecturii şi construcţiilor din întreaga lume, primind în ultimii ani peste 500 de premii.

Arh. Zbigniew Maćków – Polonia - este curatorul Wrocław – Capitală Culturală Europeană în 2016, preşedintele Consiliului Camerei Arhitecţilor din Silezia Inferioară, câştigătorul premiului „Gran Prix" 2014 şi fondatorul biroului de arhitecură Maćków Pracownia Projektowa.

Arh. Nasser Abulhasan – Kuweit – este unul dintre câștigătorii premiilor World Architecture Festival 2014, cel mai important festival de arhitectură din lume. Este co-fondator al AGi Architects, cu sedii centrale în Kuweit şi Spania, Doctor în Design la Harvard Graduate School of Design, cu o vastă experienţă în proiectarea şi implementarea a numeroase proiecte de masterplanning în Europa şi Orientul Mijlociu.

Arh. András Krizsán – Ungaria – este câştigătorul celor mai prestigioase premii naţionale de arhitectură din Ungaria, Pro Architectura şi Ybl Miklós, precum şi a Ordinului de Merit al Republicii Ungare. Este fondatorul biroului de arhitectură Modum din Ungaria.

Arh. Yoav Michael – Israel – conduce unul dintre cele mai importante birouri de arhitectură din Israel, specializat în proiectarea clădrilor înalte. Este clasat în topul Globes and Dun 100 din 2014 al marilor companii din economia israeliană, un top cu o istorie de peste 170 de ani.

Arh. Yvonne Segers – Van Wilderen – Olanda – este câştigătoarea marelui premiu naţional de design din Olanda, Dutch Design Award 2013 pentru proiectul Muzeul De Fundatie din Zwolle, precum şi al premiului Materia Co-Creation 2014. Este partener în cadrul biroului Bierman Henket Architecten din Olanda.

Arh. Philippe Chiambaretta – Franța – este creatorul noului centru comercial Aéroville, proiect nominalizat la premiile World Architecture Festival 2014. Este fondatorul Philippe Chiambaretta Architecte.

Arh. Richard Jobson – Marea Britanie – conduce biroul Design Engine Architects, desemnat biroului anului 2014 de Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici. A câștigat în acest an și Sustainability Award 2014.

Etichete: arhitecţi, arhitectură, patrimoniu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE