Artista Yvonne Hasan, fondator al Uniunii Artiştilor Plastici din România, a muritYvonne Hasan, istoric de artă, profesor şi fondator al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România, a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 91 de ani, a anunţat instituţia.

Yvonne Hasan a murit
Yvonne Hasan a murit

Yvonne Hasan s-a născut la 12 ianuarie 1925, în București. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității București, specialitatea estetică, istoria artei. Și-a susținut doctoratul la aceeași instituție de învățământ. A studiat cu M.H. Maxy și, ulterior, cu Ciucurencu. Este membră fondatoare a Uniunii Artiștilor Plastici. A fost profesor la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", din București, Catedra de istorie a artei. Este autoare de cursuri, studii, articole de istoria artei. A publicat la Editura Meridiane, volumul „Paul Klee și artă modernă". A avut opt expoziții personale și a participat la numeroase expoziții de grup.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sefard Șoseaua Giurgiului nr 2 (zona Pieptănari, lângă Cimitirul Bellu Evanghelic), vineri 12 august 2016 ora 11:00, scrie romaniatv.net.

Etichete: istoric de artă, profesor, uap, Uniunea Artiştilor Plastici, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Yvonne Hasan, Yvonne Hasan a murit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE