Artiştii din clipul "Despre smerenie" au explicat care este mesajul pieseiFormaţia Taxi a lansat joi piesa "Despre smerenie" un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu. Artişti care apar în clip au explicat care este mesajul piesei.

Artistii din clipul "Despre smerenie" au explicat care este mesajul piesei-manifest
Artiştii din clipul "Despre smerenie" au explicat care este mesajul piesei-manifest

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare", aşa începe melodia semnată "Taxi şi prietenii".

"M-am dus în oraş să-l caut. Am ajuns în Centrul Vechi. M-am gândit că acolo e puţin probabil să-l găsesc (...) Şi până la urmă l-am găsit într-o biserică din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri pătraţi în total şi cred că ştiu de ce l-am găsit aici: Dumnezeu preferă lemnul, lemnul şi spaţiile mici", mai cântă cei de la Taxi, alături de prieteni.

Cornel Ilie, solist VUNK, a declarat că "nu este nevoie de catedrală ca sa ne demonstrăm credinţa". "Nu cred că este nevoie să epatăm aşa. Prezenţa lui Dumnezeu în fiecare dintre noi este discretă", a spus artistul citat de stirileprotv.ro

Emilia Popescu, actriţă: "Cred in mesajul piesei. Mă bucur că au avut curajul să o facă. Eu cred că ce au facut ei e un act de curaj. Ma consider aliatul lor."

Reprezentantii Patriarhiei nu au vrut sa faca nici un comentariu. Lucrarile la Catedrala Neamului au inceput in 2013, iar Patriarhia Romana si-a propus sa ispraveasca uriasa biserica pana in 2018. Pana acum, catedrala a inghitit peste 30 de milioane de euro, dintr-un total de 80 de milioane, la cat este estimata suma finala.

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, despre smerenie, piesa despre smerenie, trupa Taxi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE