Șase noi parcări inteligente pe traseul magistralei 5 de metrou. VEZI CUM FUNCȚIONEAZĂNumărul insuficient de locuri de parcare din Sectorul 6 va fi suplinit cu smart-parking-uri dispuse pe verticală, susține administrația locală.

Lucrările demarate la magistrala 5 de metrou au făcut să scadă considerabil numărul locurilor de parcare disponibile, la sol, în Sectorul 6. În aproximativ două luni, șoferii vor putea folosi ca alternativă și parcările inteligente pe care administrația locală intenționează să le pună în funcțiune pe traseul magistralei 5 de metrou.
Astfel, primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a declarat că până la sfârșitul lunii septembrie vor fi amenajate șase noi parcări inteligente, cu o capacitate totală de 72 de locuri, ce vor putea fi închiriate de șoferi la prețuri similare celor de la parcările de reședință.

"Este vorba de 2 locații cu câte trei carusele fiecare, adică șase sisteme, în total. Începem cu cele din Drumul Taberei. Acestea Vor funcționa cu card de acces", a explicat edilul Rareș Mănescu.

După cum a precizat consilierul primarului, Sorin Dina, smart-perking-urile vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț. 

Smart-parking-urile funcționează pe bază de card personalizat

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card cu cod de acces personalizat pentru fiecare utilizator. Astfel, pe suprafaţa a două autoturisme sunt parcate, pe verticală, 12 maşini. Pe baza cardului de acces, sistemul inteligent identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit, într-un interval de aproximativ două minute.
În interorul parcării, mașinile sunt protejate de intemperii, praf şi alţi factori corozivi.
Smart-parking-urile sunt deosebit de eficiente în privința spațiului modest pe care îl ocupă, respectiv de 30 mp, a timpului de instalare – cinci zile, în condițiile în care construcția parcărilor subterane este mult mai costisitoare și de durată.
Astfel de parcări inteligente funcţionează şi în prezent pe raza Sectorului 6. Pentru 17 parcări, cu 384 de locuri, administraţia locală a plătit 180.000 de euro.
Locațiile sunt următoarele: str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptății la biserică și dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unități), Bdul 1 Mai la Complex Drumețul, Aleea Băiuț la piața Valea Ialomiței (3 unități), str. Râmnicel la intersecție cu Prelungirea Ghencea (2 unități) și pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unități).

Recent, primarul Sectorului 6 a anunțat că cele mai aglomerate cartiere din București scapă de hingherii de mașini. Edilul susține că a cerut firmei de profil Ilcor SRL ca în Drumul Taberei și Militari să nu se mai ridice decât autoturismele parcate "fără bun simț", respectiv pe trecerile de pietoni și în intersecții blocând astfel traficul. 

Etichete: locuri de parcare, realitatea, Sectorul 6

0/3 COMENTARII
Dan
30 Jul 15:11
+0
VOTURI
-0
parcari turn, cum sunt in america
Moromete
13 Jul 07:50
+0
VOTURI
-0
Stefaneee vino si tu cu o solutie !!!
De sfarsitul lumii se ocupa Martorii lui Yehova , nu te baga peste ei !
stefan
12 Jul 23:45
+0
VOTURI
-0
Chiar nu realizeaza nimeni ca romanii vor continua sa isi cumpere masini pana vor umple orice noua parcare? Nu asta e solutia...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h