ASE organizează cursuri GRATUITE pentru şomeri şi pentru persoanele care îşi caută un loc de muncăAcademia de Studii Economice Bucureşti (ASE) organizează cursuri gratuite pentru şomeri şi pentru persoanele care îşi caută un loc de muncă, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Cursuri gratuite de formare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati
Cursuri gratuite de formare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi
Foto: Grup RC

Şomerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, inclusiv cei care vor să îşi schimbe actualul job, pot participa la cursurile gratuite organizate de ASE printr-un proiect cu finanţare europeană, care are ca scop îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor şi a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă, inclusiv pentru cei care vor să îşi schimbe actualul job. Proiectul îşi mai propune, totodată, să creeze premizele pentru începerea unei activităţi independente pentru minim 30 membri ai grupului ţintă, prin furnizarea serviciilor de consultanţă.

Persoanele care vor să beneficieze de consiliere, mediere pe piaţa muncii sau consultanţă antreprenorială trebuie să îşi creeze cont pe e-carierata.ro şi vor fi contactaţi apoi de iniţiatorii proiectului. Ulterior, persoanele înscrise vor putea participa, în perioada 12 - 28 august 2014, la cursuri gratuite de administrator de firmă, controller, marketing şi social media optimization în turism, organizate prin intermediul proiectului  strategic „Resurse umane pentru o creştere inteligentă şi inclusivă în sectorul serviciilor". Proiectul este implementat de Academia de Studii Economice din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, SC Acacia Consultanţă & Project Management SRL, Economic&Business Research Center SRL.

Proiectul are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5 - „Promovarea măsurilor active de ocupare", domeniul major de intervenţie 5.1 - „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare". Valoarea asistenţei nerambursabile este de 13.773.636,15 lei.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor, în special de lungă durată, prin dezvoltarea şi implementarea unui program integrat pentru intervenţii active de ocupare.

Activităţile proiectului vizează un grup ţintã format din minim 1.090 de persoane şi converg către atingerea următorelor obiective specifice:

Dezvoltarea încrederii în sine şi motivarea a minim 1.090 de membri ai grupului ţintă prin activităţi specifice de consiliere individuală şi de grup cu elemente de life coaching.

Corelarea aptitudinilor individuale, educaţiei şi potenţialului de muncă cu oportunităţile de pe piaţa muncii pentru 1.090 de membri ai grupului ţintă prin dezvoltarea şi furnizarea unor servicii de orientare şi consiliere profesională.

Creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale şi personale pentru minim 995 de membri ai grupului ţintă prin furnizarea unor programe de formare. Crearea premizelor pentru începerea unei activităţi independente pentru un număr de minim 30 membri ai grupului ţintă prin furnizarea serviciilor de consultanţă. Facilitarea accesului la piaţa muncii şi găsirea unui loc de muncă pentru un număr de minim 130 membri ai grupului ţintă prin furnizarea de servicii de mediere.

Valoarea adăugată a proiectului este dată de utilizarea unor teste psihometrice moderne pentru evaluarea intereselor, personalităţii şi aptitudinilor pe baza cărora grupul ţintă va fi orientat către activitatea antreprenorială sau către 6 programe de formare profesională destinate ocupaţiilor specifice departamentelor suport din cadrul firmelor ce activează în sectorul servicii.

Persoanele orientate către activitatea antreprenorială vor beneficia de consultanţă şi asistenţă pentru înfiinţarea şi operaţionalizarea unei afaceri, iar cele formate vor beneficia la finalul cursurilor de servicii de mediere şi integrare pe piaţa muncii.

Etichete: Academia de Studii Economice, Academia de Studii Economice București, ase, cursuri, cursuri gratuite, gratuit, loc de muncă, proiect, proiect european, şomeri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE