Asigurare de un milion de euro pentru călătorii RATB și bagajele acestoraRegia Autonomă de Transport București vrea să încheie contracte de asigurare obligatorie de răspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule și pentru călători și bagajele acestora. Valoarea polițelor este de un milion de euro, iar asigurarea va fi valabilă 12 luni.

Asigurare de un milion de euro pentru calatorii RATB si bagajele acestora
Asigurare de un milion de euro pentru călătorii RATB și bagajele acestora

Regia Autonomă de Transport București (RATB) vrea să încheie un acord-cadru pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule (RCA) și asigurarea călătorilor și  a bagajelor acestora. Valoarea polițelor încheiate este estimată la 4,5 milioane lei (un milion euro).

Polițele vor fi încheiate pentru asigurarea obligatorie RCA și pentru  "asigurarea persoanelor aflate în vehicule și a bagajelor acestora pentru vehiculele care efectuează transport public de persoane (autobuze, tramvaie, troleibuze), vehiculele școlii RATB de conducători auto, precum și autocarele care efectuează curse ocazionale în trafic intern și internaționale", se precizează în caietul de sarcini

Contractul va fi încheiat pentru:

- 259 - 303 troleibuze cu o capacitate de transport cuprinsă între 26.440 și 31.004 călători

- 460 - 480 tramvaie cu  o capacitate de transport cuprinsă între124.106 și 127.934 de călători

- 999 - 1010 autobuze cu  o capacitate de transport cuprinsă între 104.393 și 104.969 călători

- 2 autobuze pentru Școala RATB cu o capacitate de 20 de cursanți

- 3 troleibuze pentru Școala RATB cu o capacitate de 30 de cursanți

- 3 troleibuze pentru Școala RATB  cu o capacitate de 30 de cursanți.

 Acordul-cadru va fi încheiat pe o perioadă de 12 luni, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 23 mai 2014. 

Vehiculele RATB sunt implicate anual în zeci de incidente rutiere. Pe 10 martie 2014, un tramvai care circula pe linia 8 a deraiat pe Calea Ferentari. De asemenea, pe 27 septembrie 2013, un tramvai al liniei 23, care circulă de la Unirii înspre Rahova, a deraiat pe Calea Rahovei, la intersecția cu Ferentari. Tramvaiul s-a rupt în două, de la burduf, cele două jumătăți aflându-se la o distanță de 100 de metri una de alta. Jumătatea din față a tramvaiului a continuat să meargă, după ce acesta s-a rupt.

În iulie 2012, un tramvai de pe linia 41, care se retrăgea la Depoul Alexandria, a intrat în coliziune cu un tramvai din linia 32, care se îndrepta către Piaţa Unirii. Tramvaiul liniei 41 s-a rupt de la jumătate. Accidentul a avut loc la intersecţia Calea Rahovei cu Str. Sebastian.În urma accidentului, zece persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar alţi 18 călători au fost transportaţi la spital.

Etichete: asigurare, autobuz, călători, RATB, tramvai, troleibuz

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE