Asiguratorii:Poliţe RCA mai mari pentru tineri fiindcă fac mai multe accidente. Datele arată altcevaAcuzate ca le vand tinerilor cele mai scumpe polite RCA, societatile de asigurari sustin ca acestia produc mai multe accidente decat soferii mai in varsta. Insa, statisticile Politiei Rutiere ii contrazic pe asiguratori.

Asiguratorii:Polite RCA mai mari pentru tineri fiindca fac mai multe accidente. Datele arata altceva
Asiguratorii:Poliţe RCA mai mari pentru tineri fiindcă fac mai multe accidente. Datele arată altceva
Foto: ziarulprofit.ro

Statisticile Politiei Rutiere ii contrazic pe asiguratori: cei trecuti de 30 de ani au provocat de aproape doua ori mai multe incidente in trafic decat tinerii, noteaza stirileprotv.ro.

Un tanar sofer de 26 de ani, din Bucuresti, plateste si de patru ori mai mult decat unul trecut de 50 de ani. Motivul? Riscul de accident la primul e mai mare, spun asiguratorii. 

Politistii de la Brigada Rutiera au numarat accidentele cu victime din ultimii doi ani si spun ca soferii de pana in 30 de ani au produs mai putine decat cei trecuti de 30 de ani. Stau marturie cifrele: tinerii au fost vinovati de 2.319 evenimente rutiere, iar ceilalti, de 5.500. 

"La noi, in Romania, intotdeauna statisticile s-au batut cap in cap. Asa e si normal, sa se foloseasca de raportul daunalitatii. deoarece aici vorbim de despagubiri. Si plata primelor de asigurare pe RCA trebuie sa fie raportata la despagubiri", a spus Razvan Moisescu, broker de asigurari.

Asiguratorii sustin ca tinerii fac pagube mai mari atunci cand provoaca un accident rutier. Distrug mai multe masini, infrastructura rutiera sau imobile.

Asiguratorii mai spun ca, in medie, 14 din 10.000 de soferi care n-au implinit 30 de ani au produs accidente grave, dublu fata de cei trecuti de 30 de ani.

Cum se calculeaza o asigurare obligatorie? Varsta, localitatea, capacitatea cilindrica si istoricul daunelor sunt factorii importanti, plus istoricul fiecarui sofer. Cei care nu sunt implicati in accidente ani de zile primesc reduceri substantiale, in schimb cei care au provocat incidente in trafic sunt penalizati si dau mai mult pe o polita RCA.

Etichete: accident rutier, asigurare auto, asigurare RCA, polite RCA, polite rca tineri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h