Asistentul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia: Ordonanţele de urgenţă sperie investitoriiHoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, a declarat, luni, la Bucureşti, că ordonanţele de urgenţă creează incertitudine, sperie investitorii şi stagnează creşterea.

Asistentul secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia: Ordonantele de urgenta sperie investitorii
Asistentul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia: Ordonanţele de urgenţă sperie investitorii
Foto: epochtimes-romania.com

Hoyt Yee a precizat că schimbările bruşte ale regulilor jocului pot leza serios unele afaceri, iar folosirea ordonanţelor de urgenţă creează incertitudine, sperie investitorii şi stragnează creşterea economică.

"Noi toţi împărtăşim un obiectiv comun, consolidarea relaţiilor dintre ţările noaste şi întărirea securităţii şi prosperităţii cetăţenilor noştri. Evenimentul de astăzi este parte a unor eforturi extinse de a atinge acest obiectiv, prin concentrarea pe modul în care România poate implementa planul de acţiune privind îmbunătăţirea mediului de afaceri. Planul de acţiune al României constă într-un un set de măsuri incluzând o mai mare transparenţă şi predictibilitate, condiţii pe care oamenii de afaceri americani şi europeni le aşteaptă", a declarat Hoyt Yee, la seminarul pentru evaluarea impactului modificărilor legislative cu tema "Promovarea Parteneriatului Strategic Economic şi Comercial", organizat de Ambasada Statelor Unite, AMCHAM, AMRO şi Guvernul României.

Hoyt Yee a atras atenţia, totodată, asupra faptului că regulile jocului pot afecta unele afaceri, iar surprizele pot fi costisitoare pentru mediul de afaceri şi pentru guvernare, scrie Mediafax.

"Un principiu cheie al unui mediu de afaceri transparent şi predictibil este ca atunci când guvernul ia în considerare noi reglementări şi noi legi să evalueze mai întâi posibilul impact asupra actorilor, inclusiv prin consultarea acestora. În afaceri ca şi în guvernare surprizele pot fi costisitoare. Schimbările bruşte ale regulilor jocului pot leza serios unele afaceri, în timp ce pe altele le pot favoriza, prin crearea unor condiţii inegale pe care afacerile serioase încearcă să le evite", a declarat Hoyt Yee.

Totodată, oficialul american a avertizat că folosirea ordonanţelor de urgenţă "creează incertitudine, subminează răspunderea, sperie investitorii străini şi stagnează creşterea economică".

El a precizat că România a adoptat o serie de legi fără a face înainte o evaluare de impact comprehensivă, precum Legea audovizualului. "Legea distorsionează piaţa oferind un avantaj instituţiilor mari în negocierile cu companiile de publicitate, în timp ce firmele mici sunt afectate negativ. Astfel de măsuri discriminatorii pot contribui la modul în care este percepută corupţia şi pot diminua competitivitatea", a subliniat Hoyt Yee.

Etichete: creştere economică, investitori, ordonanță de urgență

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE