ASOCIAŢIA #COLECTIV. Raed Arafat, dat în judecată: "El este vinovat. Legea să hotărască"Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv au înfiinţat asociaţia "Colectiv GTG 3010", condusă de Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani, care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie 2015. Iancu a acuzat că, în cinci luni, nu s-a întâmplat nimic şi a anunţat că îl va acționa în judecată pe Raed Arafat, în nume personal. El spune că secretarul de stat în MAI este vinovat de tragedia din clubul Colectiv.

Rudele victimelor si supravietuitorii tragediei de la Colectiv si-au facut asociatie
Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei de la Colectiv şi-au făcut asociaţie

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani, Mihai Alexandru, mort în clubul Colectiv, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că îl va acționa în judecată pe Raed Arafat, scrie Agerpres.

''Poate Arafat scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea. Eu îmi doresc asta (n.r. să îl acționez în judecată) pentru că îl consider vinovat. El este imaginea, el a ieșit la televizor'', a spus Iancu.

În același timp, referindu-se la raportul Corpului de control privind intervenția de urgență la incendiul din clubul Colectiv, el a spus că este "cel mai real'', adăugând că la realizarea documentului au participat aproximativ 100 de victime.

"Raportul Corpului de control l-am citit, am văzut și răspunsul. Raportul este făcut în baza unei munci de aproape două luni. La construirea acestui raport au participat mai multe victime, mă refer la zeci de victime, înspre 100. Am avut temeri că acest raport va fi eficient și va prezenta adevărul, pentru că până la urmă era un raport făcut de stat împotriva statului. Până în acest moment considerăm că este cel mai real raport făcut. El încă poate fi îmbunătățit pentru că dovezile pe care noi le putem strânge duc la mai mult decât ce s-a prezentat în acest raport", a spus Iancu.

El a susținut că răspunsul dat de DSU este "o bătaie de joc", iar ISU este vinovat pentru că a permis funcționarea clubului fără autorizație.

''Intervenția a fost un dezastru. (...) Vrem ca justiția să își facă treaba, să fie lăsată să își facă treaba pentru că sunt domni care consideră că dacă cercetările duc mai sus decât trebuie este bine ca acestea să fie oprite. (...) Un raport dat de prim-ministru ce valuri de opoziție stârnește... Atunci a căzut în guvern, un singur om nu a căzut. Acum, jumătate din țară sare iarăși în apărarea unui om. (...) Acolo s-a greșit. Unitatea lui a aprobat-o, unitatea lui a intervenit dezastruos. Aici suntem părinți care știm cine s-a opus timp de o săptămână la transferul copiilor noștri în spitalele din străinătate. S-a opus Bănicioiu, s-a opus Arafat și managerii din spitale", a mai spus Eugen Iancu.

Asociaţia "Colectiv GTG 3010" 

Asociaţia "Colectiv GTG 3010" are şapte membri fondatori şi este condusă de Eugen Iancu. "Ne-am adunat pentru a ne consolida ideile. Vream să facem anumite lucruri pentru ajutorarea victimelor. Lumea nu ştie că sunt încă foarte mulţi răniţi grav, lumea nu ştiu că aceşti copii au nevoie de proteze, pentru că nu mai au degete sau operaţii estetice pentru că nu mai au faţă. Viaţa tuturor s-a schimbat. Dacă nu te constitui înt-un grup vocal nu rezolvi nimic în ţara asta. Nu cerem pomană, nu ne interesează politica. Din punct de vedere administrativ s-a greşit enorm de către statul român", a declarat Eugen Iancu, precizând că, în acest moment, asociaţia reprezintă interesele a peste 100 de victime din Colectiv, scrie news.ro

Un alt membru fondator este Laurenţiu Istrate, tatăl unui tânăr decedat la 13 zile de la tragedie, omorât de o bacterie luată în spital.

"Am hotărât ca în urmă acestei nenorociri să nu mai stau deoparte. Vreau o schimbare în bine pentru ceilalţi copii. N-aş vrea ca fiicei mele, la majorat, să-i fie frică să se distreze. Unii tineri care au fost în noaptea respectivă în club sunt afectaţi fizic şi psihic. Au nevoie de o reintegrare socială care poate dura ani de zile. Obiectivele noastre sunt acelea de a-i recupera pe aceşti tineri. Nu vrem să lăsăm lucrurile aşa. Cei care au greşit nu-şi asumă producerea tragediei", a arătat Istrate.

Reprezentanţii asociaţiei au mai spus că au fost minţiţi, victimile fiind infectate în spitale şi nefiind transferate la timp în unităţi medicale din străinătate, iar astfel au murit alţi 37 de oameni.

O supravieţuitoare din clubul Colectiv a arătat că a fost în seara tragediei pentru un concert, într-un loc impropriu. "Ne am dori să facem un spaţiu pentru concerte, să sprijinim această cultură underground, inclusiv pentru copiii care ar dori să cânte la un instrument. Sper că mesajul să ajungă unde trebuie", a continuat aceasta.

Un alt supravieţuitor, Alin Pândaru, a rememorat că a ieşit din clubul morţii fără a fi afectat deoarece a urmat cursuri care i-au salvat viaţa. "Aş vrea caceea ce am învăţat eu să fie predat la cât mai multă lume. Ne-am dori că în şcoli să se organizeze cursuri de prim- ajutor, iar cluburile să facă exerciţii de evacuare în caz de incendii sau cutremure", a arătat bărbatul.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de control al primului ministru.

Etichete: #Colectiv, Asociaţia Colectiv GTG 3010, asociatie Colectiv, incendiu colectiv

0/3 COMENTARII
Gabi
28 mar 12:45
+0
VOTURI
-0
Daca nu era Arafat si acum asteptati cateva ore ambulanta pe la colturi.

Dar de ce nu spune nimeni despre despagubirile care le cer statului ? Ca doar asta ati discutat la sedinta Asociatiei.

Nemernicilor, copiii aia au ars acolo doar ca sa cereti voi despagubiri si sa profitati un pic din nenorocirea altora.

Sa ne intelegem, toti aia care au scapat nevatamati din colectiv s-au strans intr-o asociatie care la indemnul unui avoca dau statul in judecata. Patetic.
Arafat condamnat!
28 mar 08:29
+0
VOTURI
-0
Arafat si Banicioiu i-au omorat a doua oara. Doar babele analfebete si vre-o doi retarzi pot crede altceva
Cris
28 mar 07:46
+0
VOTURI
-0
Pentru tragedia din Colectiv vinovati sunt tampitii care au aprins artificii. Arafat poate fi tras la raspundere strict pentru interventia post-eveniment, adica problema cu ranitii, cu spitalele vai de mama lor, cu tehnica medicala pe care n-o avem si cu personalul medical care lipseste.

Nu trebuie impuscat in cap doar Arafat ci Guvernul Romaniei in intregul lui. Ii sfatuiesc calduros pe cei de la Asociatia Colectiv sa meraga in fata la Guvern sa-si strige naduful. In Romania coruptia incepe de la Guvern si Parlament.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE