Asociațiile de proprietari, OBLIGATE să afișeze cum calculează cheluielile de întreținereProiectul de lege prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze felul în care calculează cheltuielilor de întreținere pentru fiecare apartament a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților.

Asociatiile de proprietari, OBLIGATE sa afiseze cum calculeaza cheluielile de intretinere
Asociațiile de proprietari, OBLIGATE să afișeze cum calculează cheluielile de întreținere
Foto: olttv.ro

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze modalitatea de calcul al cheltuielilor de întreținere pentru fiecare apartament.

Potrivit proiectului, asociaţiile de proprietari vor trebui să afişeze lunar modalitatea de calcul ce stă la baza sumelor de plată lunare aferente fiecărui proprietar de apartament.

"Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor  asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari.", prevede proiectul de lege.

VEZI AICI FIŞA PROIECTULUI DE LEGE

În situaţia în care modalitatea de calcul a sumelor lunare de plată nu va fi afişată, amenda aplicabilă va fi cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei, mai stabileşte proiectul. 

În cazul în care deputaţii vor adopta, în plen, proiectul de lege, acesta va merge la promulgare. Proiectul este înscris pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

Etichete: asociatie proprietari, calcul intretinere, intretinere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE