ASPA a fost controlată de 86 de ori şi are 60 de dosare la parchete şi instanţe



Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a avut în 16 luni 86 de controale de la instituţii precum ANSVSA, Curtea de Conturi, Garda de Mediu şi ANI, iar la parchete şi instanţe i-au fost deschise 60 de dosare, unele la DNA, a declarat coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu, conform Mediafax.

Plangere penala impotriva ASPA Bucuresti: Activitatea de prindere si ucidere a cainilor, ilegala
Plângere penală împotriva ASPA București: Activitatea de prindere și ucidere a câinilor, ilegală

"De la începutul derulării programului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, Autoritatea a avut 86 de controale de la Direcţia Sanitară Veterinară, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Curtea de Conturi, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial al Muncii, Audit, Agenţia Naţională de Integritate, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Autoritatea Naţională pentru Supravegherea şi Protecţia Datelor cu Caracter Personal", a declarat Răzvan Băncescu, joi, în conferinţa de presă în care a prezentat rezultatele Planului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, început în octombrie 2013.

Băncescu a precizat că, în prezent, sunt deschise pe numele ASPA 60 de dosare, aflate la parchete sau instanţe, printre care judecătorii, Tribunalul Bucureşti, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie.

Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că în cele 16 luni de la începerea programului au fost înregistrate 1.800 de incidente şi altercaţii în teren, între colaboratorii şi angajaţii autorităţii şi alte persoane, 120 de acte de vandalism şi 14 oameni care au avut nevoie de spitalizare, precum şi 40 de proteste ilegale, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 200.000 de lei.

Băncescu a precizat că, după incidentele din vara anului trecut, când echipe de hingheri au fost atacate pe stradă, în timpul programului de ridicare a câinilor fără stăpân, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne au ajutat echipajele, iar reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au susţinut municipalitatea, în contextul campaniei de denigrare făcute pe plan internaţional de unele organizaţii nonguvernamentale.

Etichete: acuzaţii, ASPA, dosar penal

0/3 COMENTARII
rusti
18 ian 00:38
+0
VOTURI
-0
Daca nu era basescu nu saracea bugetul tarii cu Inca o gramada de milioane de euro. Sterilizati dracului animalele de companie . romica 'te dracului si puneti familia si cunostintele sa-si sterilizeze cainii ca de aia exista pe strazi, ca stau imputiti cu catele nesterilizate care se impuiesc in draci.
Tudor74
16 ian 16:41
+0
VOTURI
-0
"după incidentele din vara anului trecut, când echipe de hingheri au fost atacate pe stradă, în timpul programului de ridicare a câinilor fără stăpân"

Din Iunie 2015 activitatea ASPA este ilegala porc imputit ! De asta au iesit oameni in strada, sa opresca o infractiune!
Iar politia personala a lui OPrescu o sa ajunga sa dea socoteala de au aparat niste infractori!

@Romica, esti o IRECista proasta !
romica
16 ian 13:26
+0
VOTURI
-0
Daca nu era Bancescu ne mancau cainii, la propriu, multumim Răzvan Băncescu care a rezolvat cea mai mare problema a Bucurestiului, capitala europeana.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h