Astaldi a excavat un teren greșit, pentru construcția Autostrăzii București – ConstanțaCompania Astaldi a făcut o groapă de patru metri, întinsă pe 12 hectare, pentru a excava pământ, în vederea construirii autostrăzii București - Constanța. Numai că, terenul exacavat aparținea unei firme din București, nefiind cel asupra căruia trebuiau executate lucrări.

Astaldi a excavat un teren gresit, pentru constructia Autostrazii Bucuresti – Constanta
Astaldi a excavat un teren greșit, pentru construcția Autostrăzii București – Constanța
Foto: polaris8.bg

Firma SC Aqua Biosfera SRL București a achiziționat terenul din județul Călărași pentru a fi folosit în scopuri agricole. Numai că, reprezentanții societății s-au trezit cu angajații constructorului Astaldi că excavează cele 12 hectare de teren și folosesc solul argilos pentru construcția unor poduri la Autostrada Soarelui.

Depunerea unei plângeri penale nu a împiedicat Astaldi să continue excavarea terenului, sub motivația că l-a închiriat de la firma SC Ager Petrus SRL, deținută de Aurel Petruș, din comuna Ștefan cel Mare din județul Călărași. Acesta susținea că îl arendase, la rându-i, de la mai mulți localnici, pentru activități agricole.

Până ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să intervină, Astaldi a apucat să disloce peste 350.000 de metri cubi de sol argilos, ceea ce a dus la o scădere a nivelului terenului cu aproximativ patru metri, pe o suprafață de 12 hectare de teren.

Cercetările și expertizele efectuate au arătat că terenul excavat nu era cel arendat de Aurel Petruș prin intermediul Ager Petrus SRL, ci aparținea Aqua Biosfera București.

Trimisă în judecată, compania Astaldi a susținut, prin reprezentanții săi, că vina ar aparține, integral, localnicului Aurel Petruș, care le-ar fi indicat angajaților constructorului autostrăzii un alt teren decât cel arendat de el, și anume cel al firmei Aqua Biosfera.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a susținut în fața autorităților că, în opinia sa, vina aparține în exclusivitate constructorului.

Citește mai mult pe profit.ro.

Etichete: Astaldi, autostrada bucurești-constanța, Garda de Mediu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE