Astăzi încep înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat. VEZI CE TREBUIE SĂ ŞTIILuni încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat şi se vor încheia vineri, 20 iulie, urmând ca proba A, de evaluare a compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, să fie susţinuta în perioada 20 - 21 august, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului.

Luni, incep inscrierile la a doua sesiune de bacalaureat
Luni, încep înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat

Proba B, de evaluare a compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 20-22 august. Proba C, privind evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va derula între 21 şi 22 august, iar proba D, de evaluare a competenţelor digitale va avea loc în perioada 23 - 24 august, scrie NewsIn, citat de realitatea.net. 

La 27 august vor începe probele de examen scrise, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 27 august, elevii vor avea de susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar la 28 august, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Proba scrisă obligatorie profilului va fi susţinută la 29 august , iar ultima probă scrisă, cea la alegere profilului şi specializării, va avea loc la 31 august. Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat vor fi afişate la 2 septembrie, iar eventualele contestaţii se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate la 5 septembrie.

Rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a crescut de la 43,04% la 44,26% potrivit primelor date centralizate furnizate de Ministerul Educaţiei.

Etichete: bacalaureat, înscrieri, promovabilitate, sesiune

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE