Astra Asigurări a intrat definitiv în FALIMENT. Când se dau înapoi banii păgubiţilorAstra Asigurări a intrat definitiv în faliment. Curtea de Apel Bucureşti a respins toate contestaţiile făcute împotriva deciziei luată de prima instanţă. 

Astra Asigurari a intrat definitiv in FALIMENT. Cand se dau inapoi banii pagubitilor (Foto reporterntv.ro)
Astra Asigurări a intrat definitiv în FALIMENT. Când se dau înapoi banii păgubiţilor (Foto reporterntv.ro)

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a preluat peste 57.000 de dosare de la Astra Asigurări.

Până în prezent au fost depuse peste 30.000 de cereri de plată pentru dosarele de daună noi și vechi. Dacă vor fi aprobate de FGA, clienții își vor putea primi banii înapoi.

Cererile de de deschidere a dosarelor de daună pot fi depuse la FGA până pe cel puțin 23 mai. Este posibil ca acest termen să fie prelungit, informează digi24.ro. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a depus cererea pentru intrarea în faliment a companiei Astra la începutul lunii septembrie anul trecut, deoarece nu şi-a majorat capitalul social cu 425 de milioane de lei, aşa cum a cerut ASF.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat dosarele de daună de la Astra și nu putea acorda despăgubirile până la această decizie dată astăzi de Curtea de Apel.

În prezent, Dan Adamescu și o parte a fostei conduceri Astra sunt urmăriți penal într-un dosar legat de o posibilă devalizare a companiei. Prejudiciul calculat de procurori se apropie de 900 de milioane de lei.

Etichete: astra asigurari, despăgubiri, faliment, Fondul de Garantare a Asiguraţilor, păgubiți

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE