ATAC ARMAT în Mali. 170 de persoane, luate ostatice. 27 au murit170 de persoane au fost luate ostatice, vineri la un hotel frecventat de străini din capitala statului Mali, din care cel puţin 27 au fost ucise. În grup islamist african, afiliat reţelei Al-Qaida, a revendicat atacul, relatează Reuters.

ATAC ARMAT la un hotel frecventat de straini din capitala statului Mali: Cel putin 27 de oameni au murit
ATAC ARMAT la un hotel frecventat de străini din capitala statului Mali: Cel puţin 27 de oameni au murit
Foto: ibtimes.co.uk

Doi islamişti înarmaţi au atacat vineri dimineaţă Hotelul Radisson, luând ostatice aproximativ 170 de persoane. Circa 80 de ostatici au fost eliberaţi vineri după-amiază, cel mai probabil fiind vorba de musulmani lăsaţi în viaţă de terorişti, scrie Mediafax. 

Conform unui oficial din cadrul Misiunii ONU citat de Reuters, până acum au fost găsite 27 de cadavre în hotel, dar verificările continuă în toate camerele. Nu este clar dacă bilanţul îi include pe cei doi autori ai luării de ostatici.

În hotelul atacat erau cazaţi în principal angajaţi străini din Mali.

Preşedinţia din Mali a salutat asistenţa oferită forţelor locale de militari francezi, americani şi din cadrul Uniunii Africane.

Un deputat francofon din Belgia, Geoffrey Dieudonné, a fost ucis în luarea de ostatici din Mali, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Potrivit unor surse locale, Geoffrey Dieudonné, membru al Parlamentului Federaţiei Wallonia-Bruxelles se afla în Mali pentru o convenţie a francofoniei.

Oficialul belgian a fost ucis în cursul atacului terorist comis vineri la Hotelul Radisson din Bamako.

Informaţia a fost confirmată de surse oficiale belgiene.

Etichete: atac armat, Hotel Radisson, Mali, terorişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE