Atac la metroul din Londra. Poliția îl cataloghează drept un "incident terorist" VIDEOUn bărbat a rănit trei persoane, sâmbătă seară, cu un cuțit, în stația de metrou Leytonstone din Londra. El ar fi strigat, după atac, "Aceasta este pentru Siria".

Atac cu cutitul la metroul din Londra. Politia il catalogheaza drept un "incident terorist"
Atac cu cuțitul la metroul din Londra. Poliția îl cataloghează drept un "incident terorist"
Foto: antena1-brasov.ro

Un politist a folosit un pistol cu electrosocuri pentru a-l imobiliza pe atacator si pentru a-l retine. Politia britanica ancheteaza cazul drept "incident terorist", informeaza hotnews.ro.

"Consideram cazul drept un incident terorist", a declarat responsabilul unitatii Counter Terrorism Command, Richard Walton, din politia Metropolitana, intr-un comunicat.

Atacul, comis in statia de metrou Leytonstone din estul capitalei britanice, intervine dupa ce Parlamentul a votat saptamana aceasta extinderea in Siria a bombardamentelor asupra grupului Stat Islamic.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane anuntase anterior ca ofiterii au fost chemati pentru un incident la 19:05 GMT, unde un suspect ameninta calatorii cu un cutit dupa ce a injunghiat mai multe persoane.

O persoana a fost grav ranita insa starea sa este stabila. Doua pesoane au suferit rani usoare, potrivit autoritatilor.

Statia Leytonstone este situata pe Linia Centrala, linia de metrou care traverseaza capitala britanica de la est la vest.

Politia nu a confirmat informatiile canalului Sky News potrivit carora suspectul a strigat cuvintele: "Asta este pentru Siria" in timpul atacului. Ziarul Evening Standard scrie de asemenea ca atacatorul a strigat "asta este pentru Siria".

Marea Britanie este plasata sub al doilea cel mai inalt nivel de alerta "severa". Aceasta inseamna ca un atac este considerat foarte probabil potrivit autoritatilor, in principal datorita amenintarii reprezentate de militantii Statului Islamic in Siria si Irak si incurajarea sustinatorilor acestora sa comita atacuri in tarile lor.

Etichete: atac metrou, terorist

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE