Explozii puternice lângă gara din Ankara, soldate cu peste 86 de morţi şi peste 180 de răniţi. VIDEOSâmbătă dimineaţă, două explozii puternice s-au produs lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara. În urma celor două explozii produse sub estacada care duce spre gară, cel puţin 86 de oameni au murit şi peste 180 au fost răniţi.

Atac sinucigas langa gara din Ankara, soldat cu zeci de morti si peste 100 raniti. VIDEO
Atac sinucigaş lângă gara din Ankara, soldat cu zeci de morţi şi peste 100 răniţi. VIDEO
Foto: click.ro

UPDATE: Potrivit ultimelor informaţii, 86 de oameni au murit şi peste 186 au fost răniţi la Ankara.

Ministrul turc al sănătăţii a oferit sâmbătă, la ora 15.30, o declaraţie de presă, în care a spus că numărul morţilor a ajuns la 86. Totodată, 186 de persoane au fost rănite, 28 aflându-se într-o stare foarte gravă.

Momentul exploziei a fost surprins de o cameră video:

Cele două explozii au avut loc puţin după ora 10, sâmbătă dimineaţa, sub estacada care duce spre Gara Centrală din Ankara. Primele investigaţii conduc spre concluzia că deflagraţiile au fost provocate de atentatori sinucigaşi.

Exploziile s-au produs în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc

Agenţia de presă Dogan indică faptul că 30 de persoane au murit la locul exploziilor, iar alte 17 au decedat ulterior, la spital. Totodată, peste 126 de oameni au fost răniţi.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat "atacul plin de ură" de sâmbătă îndreptat împotriva militanților opoziției care urmau să participe la manifestaţia pentru pace de la Ankara.

Vezi aici: Mesajul transmis de preşedintele Iohannis, după atacurile de la Ankara

Două explozii puternice au avut loc, în această dimineaţă, în Turcia, în gara centrală din Ankara, unde sute de oameni s-au adunat ca sa ia parte la un marş pentru pace. 

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul "marș pașnic de protest" organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde, scrie Agerpres.ro.

Potrivit unor martori, numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum. Serviciile de urgenţă au sosit imediat la locul deflagraţiei, care s-a produs la ora locală 10.05 (10.05, ora României).

Potrivit primelor informaţii, explozia ar fi fost cauzată de un atacator sinucigaş, dar deocamdată nu există o confirmare oficială.

"E un conflict între kurzi şi autorităţile de la Ankara. Un astfel de act tensionează şi mai mult situaţia politică, deoarece in Turcia vor avea loc alegeri. Dacă este un act terorist împotriva Turciei, UE ar trebui să se gândească mai mult la Turcia, decât la câteva mii de migranţi", a spus Cristian Diaconescu-fost ministru de Externe, in direct la Realitatea TV.

                  

Etichete: explozie, morţi, răniţi, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE