ATAC TERORIST. Triplă EXPLOZIE în Siria: cel puțin 45 de morți și peste 100 de rănițiATAC TERORIST. Cel puțin 45 de persoane au fost ucise și alte 110 rănite duminică într-o triplă explozie în apropierea sanctuarului șiit Sayeda Zeinab din sudul capitalei Damasc, conform unui nou bilanț furnizat de agenția oficială de presă siriană, transmite AFP.

ATAC TERORIST. Tripla EXPLOZIE in Siria: cel putin 45 de morti si peste 100 de raniti (Foto dcnews.ro)
ATAC TERORIST. Triplă EXPLOZIE în Siria: cel puțin 45 de morți și peste 100 de răniți (Foto dcnews.ro)

ATAC TERORIST. Agenția Sana a raportat inițial 30 morți în cele trei explozii provocate, conform agenției, de o mașină capcană și de doi kamikaze.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), 47 de persoane, printre care numeroși civili, au fost ucise în explozii. Bilanțul ar putea crește, în condițiile în care mulți răniți se află în stare gravă, a precizat OSDO.

'Două explozii (de origine) teroristă — una a unei mașini-capcană, urmată de o alta a unui kamikaze — au avut loc în zona Sayeda Zeinab", a relatat la rândul său postul oficial de televiziune sirian, care a vorbit despre "informații privind morți și răniți", fără a oferi mai multe detalii.

ATAC TERORIST. Moscheea Sayeda Zeinab găzduiește mausoleul unuia dintre nepoții profetului Mahomed. Numeroși pelerini șiiți proveniți din Iran, Irak, Golf și Liban merg zilnic în pelerinaj în acest loc.

ATAC TERORIST. În februarie 2015, moscheea a fost ținta unui atac sinucigaș soldat cu patru morți și 13 răniți la un punct de control în apropierea sanctuarului. În aceeași lună, o explozie a vizat un autobuz cu pelerini șiiți libanezi care veneau la moschee, provocând moartea a cel puțin nouă persoane. Atacul a fost revendicat de Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: atac terorist, explozie, morţi, răniţi, siria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE