Atanasie Stănculescu a lăsat casete cu mărturii. Avocat: Mulţi ar trebui să fie îngrijoraţiAvocatul Cătălin Dancu a confirmat miercuri că Victor Atansasie Stănculescu a lăsat în urma sa casete care conţin mărturii, inclusiv despre ce s-a întâmplat la Revoluţie, Dancu declarând că speră ca ele să fie făcute publice de către persoana mandatată prin testament să le primească.

Victor Atanasie Stanculescu
Victor Atanasie Stănculescu

"Acea persoană care prin testament a fost mandatată de domnul general Stănculescu ca şi beneficiară a drepturilor de autor, să aibă puterea de a da publicităţii aceste casete, pe care chiar şi el le-a confirmat, şi pe care nu vor găsi doar memorii ale generalului Stănculescu, ci şi mai multe alte aspecte, şi vă spun clar că dintr-o ţinută extraordinară generalul Stănculescu nu a dorit să spună tot ceea ce ar fi putut să spună în cadrul acelui proces, pentru că situaţia era alta", a declarat avocatul Cătălin Dancu, miercuri, la Crematoriul Uman Vitan-Bârzeşti, acolo unde a fost incinerat Victor Atanasie Stănculescu, scrie Mediafax.

Avocatul spune că mulţi ar trebui să fie îngrijoraţi dacă acele casete vor fi publice. "Cei care au fost din prima clipă în momentul Revoluţiei şi până în momentul în care şi-a dat sfârşitul cred că ştiu la ce ar trebui să se aştepte şi vorbesc de o chestiune mai degrabă de moralitate faţă de societate decât de vreo răspundere penală. Mulţi mai sunt în viaţă", spune Dancu.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni, duminică, la vârsta de 88 de ani. Stănculescu s-a născut la data de 10 mai 1928, în oraşul Tecuci (judeţul Galaţi).

Etichete: Victor Atansasie Stănculescu, Victor Atansasie Stănculescu a murit, Victor Atansasie Stănculescu casete marturii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE