PNL cere demisia lui Ponta.Atanasiu: Am depus moţiunea de cenzură pentru încălcarea dreptului la votTeodor Atanasiu a declarat, vineri, că PNL a depus moţiunea de cenzură pentru încălcarea dreptului la vot. Liberalii cer demisia premierului Victor Ponta pentru încălcarea dreptului la vot. 

Atanasiu cere demisia lui Ponta: Am depus motiunea de cenzura pentru incalcarea dreptului la vot
Atanasiu cere demisia lui Ponta: Am depus moţiunea de cenzură pentru încălcarea dreptului la vot
Foto: ziarulunirea.ro

Potrivit lui Ludovic Orban, moţiunea de cenzură a fost semnată de 183 senatori şi deputaţi, cei mai mulţi de la PNL, 12 de la PSRO şi doi de la PMP. "Facem apel către toţi parlamentarii pentru că dacă susţin această moţiune de cenzură susţin dreptul de vot al românilor. Cine votează împotriva acestei moţiuni de cenzură nu susţine dreptul de vot al românilor", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă moţiunea de cenzură are vreo legătură cu faptul că Victor Ponta este urmărit penal de DNA, Orban a spus: "Nu există nicio legătură între ceea ce s-a decis în urmă cu două săptămâni la Comitetul Executiv Naţional şi ce se întâmplă acum la DNA".

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a declarat, miercuri, că tema moțiunii de cenzură este "una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar în legătură cu democrația în această țară — dreptul la vot".

Președintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a anunțat miercuri că a decis să susțină moțiunea de cenzură a PNL pe tema votului din diaspora.

"Am decis să susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru un motiv foarte simplu: perpetuarea sultanatului lui Ponta reprezintă cea mai proastă variantă pentru țară. Același guvern care a blocat în mod cinic dreptul românilor din străinătate să voteze în noiembrie 2014 recidivează. Modul în care Ponta și camarila sa se raportează la votul prin corespondență și la românii care trăiesc în afara granițelor țării arată clar că nu le pasă nici de viața, nici de părerea copiilor și fraților noștri care își câștigă existența în străinătate. Mulți dintre ei s-ar întoarce și mâine acasă dacă ar avea condiții decente de trai și un loc de muncă prin care să-și întrețină familiile. Dacă Victor Ponta ar fi pe jumătate preocupat de guvernare cum este de viitorul dlui Șova, poate că aceste deziderate ar fi în curs de rezolvare", a afirmat Geoană, într-o postare pe pagina sa de socializare.

"Dreptul la vot nu e o lozincă! Atitudinea anti-democratică a Guvernului Ponta trebuie sancţionată! Incidentele fără precedent şi excesul de putere exercitat în blocarea dreptului la vot în Diaspora nu trebuie să se mai repete, dar Ponta recidivează cu alegerile parţiale!", notează PNL pe pagina de Facebook.

 

Dreptul la vot nu e o lozincă! Atitudinea anti-democratică a Guvernului Ponta trebuie sancţionată! Incidentele fără precedent şi excesul de putere exercitat în blocarea dreptului la vot în Diaspora nu trebuie să se mai repete, dar Ponta recidivează cu alegerile parţiale!

Posted by Partidul Naţional Liberal on Thursday, June 4, 2015

Etichete: demisie, moţiune de cenzură, motiune de cenzura impotriva Guvernului, motiune de cenzura pnl, PNL, teodor atanasiu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h