Atenție șoferi! Poliția cumpără tehnologie de ultimă oră pentru aplicarea amenzilorPoliția Locală a Municipiului București se modernizează. Instituția va achiziționa un sistem nou de prelucrare a datelor și de management al amenzilor, și va moderniza sistemul actual de monitorizare a camerelor video instalate în centrul vechi, la Pasajul Basarab și în principalele intersecții din Capitală. Procedurile de achiziție au fost deja demarate, valoarea investiției fiind estimată la 573.000 euro. 

Atentie soferi! Politia cumpara tehnologie de ultima ora pentru aplicarea amenzilor
Atenție șoferi! Poliția cumpără tehnologie de ultimă oră pentru aplicarea amenzilor

Poliția Locală a Municipiului București, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, cumpără un sistem de prelucrare a datelor şi actualizare a sancțiunilor. Acesta constă din stații de lucru cu ecrane tip "touchscreen" ce vor fi montate în mașini și pe motociclete și aplicații specifice care vor permite citirea documentelor, afișarea acestora și managementul amenzilor. 

Noul sistem va permite polițiștilor locali să citească din mașină sau de pe motocicletă în format electronic documente precum carte de identitate, pașaport și permis de conducere. Aplicația pentru managementul amenzilor cuprinde un sistem pentru emiterea de amenzi pe loc, semnătura digitală a amenzii, printarea amenzilor și integrarea cu cititorul de documente.

Sistemul va cuprinde și o imprimantă externă pentru a tipări "tickete" în format A5, dar și un echipament de tip pad pentru preluarea în mod digital a semnăturii. 

"Sistemul trebuie să fie pregătit pentru adăugarea în viitor a unor noi aplicații/servicii (de exemplu Recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare, managementul imaginilor video, hărți, navigație, managementul incidentelor, radar video, etc)", se precizează în caietul de sarcini. În plus, se ia în considerare și introducerea terminalelor de plată de tip POS pentru achitarea amenzilor

Noile sisteme vor fi implementate, pentru început, "în mediu de test" pe zece mașini și  cinci motociclete aflate în dotarea Poliției Locale. Valoarea estimată a investiției este de 1.13 milioane lei (254.000 euro). 

Poliția Locală din subordinea Primăriei Capitalei își modernizează și sistemul care monitorizează camerele video din Centrul istoric, muzeele din administrarea primăriei și principalele intersecții din Municipiul București. "Sistemul, compus generic din afișaj, sisteme de gestiune și control și stații de lucru, va fi amplasat în incinta Dispeceratului Operativ Integrat din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București", se precizează în caietul de sarcini.

Vizualizarea se va face pe un ecran compozit de tip video-wall, compus din 12 ecrane LCD cu diagonala de 55''.

Valoarea acestei investiții este estimată la 1,43 milioane lei (319.000 euro).

 

 

Etichete: amendă, monitorizare video, Poliţia Locală Bucureşti, poliţişti locali

0/2 COMENTARII
Charlie
10 ian 20:09
+0
VOTURI
-0
Imi place cum banii Bucurestenilor sunt aruncati pe un sistem care va fi folosit pentru a-i jefui si mai eficient de bani si a le incalca dreptul la intimitate. Chiar isi face cineva iluzii ca acest sistem va imbunatati cu ceva viata Bucurestenilor? Ce gluma buna!
Ing.
06 ian 08:59
+0
VOTURI
-0
Degeaba cumpără echipamente noi, dacă amenzi se dau doar celor cu maşini ieftine şi fără litera W în numărul de înmatriculare. Când aţi văzut ultima dată taximetrist amendat? Sau pieton amendat pentru trecere pe roşu? Sau SUV ridicat pentru că blochează trecerea troleibuzelor?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h