ATENTAT aeroport Istanbul: Cei trei atacatori sinucigaşi au fost identificaţi. 13 persoane arestateAutorităţile turce au anunţat că au reuşit să identifice pe cei trei atacatori sinucigaşi responsabili pentru sângerosul atentat de la Istanbul, aceştia fiind din Rusia, Uzbekistan şi Kârgâzstan, a declarat un oficial guvernamental turc.

Atentat terorist Istanbul
Atentat terorist Istanbul

Oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a refuzat să dezvăluie numele atacatorilor, scrie Mediafax.

Forţele de ordine turce au efectuat joi raiduri în mai multe locuri din Istanbul, în urma cărora au arestat 13 persoane suspectate de legături cu gruparea teroristă Stat Islamic, care se crede că ar purta responsabilitatea pentru atacul terorist de la aeroportul din Istanbul. Gruparea teroristă nu a revendicat încă atacul, însă autorităţile turce afirmă că toate dovezile indică că acest atac a fost comis de militanţii IS.

Bilanţul atentatului de marţi, de pe aeroportul Ataturk din Istanbul a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniţi, a anunţat miercuri biroul Guvernatorului Istanbulului, potrivit news.ro. Cel puţin 13 dintre victime sunt străini (cinci saudiți, doi irakieni, un ucrainean, un iranian, un uzbec, un tunisian, un iordanian și un chinez), iar dintre acestea trei dețin și cetățenia turcă. 109 dintre răniți au fost deja externați. Ministerul Afacerilor Externe transmite, miercuri, că aproximativ 40 de români au solicitat sprijin din partea Consulatului General al României la Istanbul, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului, însă aceştia nu au fost răniţi, cu excepţia unei persoane, care a suferit leziuni uşoare la picioare din cauza busculadei.

Etichete: atentat aeroport istanbul, atentat istanbul, atentat terorist turcia, explozie aeroport, terorişti istanbul

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE