ATENTAT cu bombă la AtenaAtenta cu bombă în capitala Greciei. O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri, marți dimineață, spărgând ferestre dar fără să provoace răniți. 

ATENTAT cu bomba la Atena
ATENTAT cu bombă la Atena

O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri din centrul Atenei, marți dimineață. Explozia, despre care poliția crede că a fost pusă la cale de grupuri de gherilă interne, este primul astfel de atac de la venirea la putere a prim-ministrului de stânga Alexis Tsipras în ianuarie, notează Reuters, citat de Agerpres. 

Dispozitivul, declanșat de un cronometru și plasat într-un rucsac lângă intrarea în birourile Federației Elene de Afaceri, s-a produs în jurul orei 3.30 (1.30 GMT). Un apelant anonim a avertizat un ziar înainte cu aproximativ 30 de minute, a declarat un oficial din poliție cu condiția anonimatului.

Martori au văzut sticla de la ferestrele sparte răspândită pe stradă într-una dintre cele mai aglomerate părți din centrul Atenei, foarte aproape de parlament în Piața Syntagma și unde se află de asemenea multe cafenele, bănci și magazine.

Atacurile cu bombe artizanale și sticle incendiare au escaladat în Grecia din 2010, când țara a adoptat primele măsuri impopulare de austeritate cum ar fi creșterile de taxe, tăierile de salarii și pensii în schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana și FMI.

În iulie, Atena a fost de acord asupra altor runde de austeritate în cadrul unui al treilea plan de salvare, amintește Reuters.

Etichete: Atena, atentat, bombă, Grecia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE