Atentat sinucigaş ce viza trupe NATO, pe aeroportul din Kabul: TREI MORȚIO mașină-capcană a explodat duminică dimineață pe un drum în apropiere de aeroportul din Kabul. Atentatul  viza cel mai probabil militari NATO. iar cel puțin trei civili și-au pierdut viața în atac.

Atentat sinucigas ce viza trupe NATO, pe aeroportul din Kabul: TREI MORȚI
Atentat sinucigaş ce viza trupe NATO, pe aeroportul din Kabul: TREI MORȚI
Foto: romaniatv.net

Un cetățean străin, membru al Misiunii de Poliție a UE în Afganistan (EUPOL), a fost ucis duminică în atentatul sinucigaș în care și-au mai pierdut viața și doi civili afgani, informează EUPOL, citat de romaniatv.net.

Explozia s-a produs lângă aeroportul din Kabul. "Am văzut trei cadavre. Un copil și două femei", a declarat un martor ocular, citat de Reuters."Potrivit primelor informații, este vorba de un atentat sinucigaș (...) în apropiere de aeroportul din Kabul, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliției afgane, Ebadullah Karimi, a declarat că un atentator sinucigaș a intrat cu mașina, o Toyota Corolla, într-un convoi cu militari străini pe drumul dintre principalul aeroport din Kabul către o tabără NATO aflată în apropiere. Totodată, Reuters informează că atacul a avut loc la circa 200 de metri de intrarea în aeroportul din Kabul. Poliția a încercuit perimetrul.

Un purtător de cuvânt al misiunii "Sprijin hotărât" a NATO (pentru ajutarea și formarea armatei afgane, care a luat locul misiunii de luptă a ISAF — n.r.) a declarat că nu poate confirma dacă un vehicul al coaliției a fost afectat de explozie. "Abia s-a întâmplat, încă verificăm", a declarat ofițerul pentru afaceri publice Armando B. Perez.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar Reuters amintește că insurgenții talibani au lansat o serie de atacuri în întreaga țară de la retragerea majorității militarilor străini, la sfârșitul anului trecut.

Etichete: atentat, civili, Kabul, morţi, NATO, sinucigaș, terorist

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE