ATENTAT SINUCIGAŞ: O femeie-kamikaze, deghizată în refugiat, s-a detonat într-o piaţă: 8 morţiOpt persoane au fost ucise și șapte rănite, duminică, într-un atentat sinucigaș comis de o femeie la Maiduguri, un mare oraș din nord-estul Nigeriei, potrivit unui responsabil al Agenției de Gestionare a Situațiilor de Urgență (NEMA) și armatei, relatează AFP.

ATENTAT SINUCIGAS: O femeie-kamikaze, deghizata in refugiat, s-a detonat intr-o piata: 8 morti
ATENTAT SINUCIGAŞ: O femeie-kamikaze, deghizată în refugiat, s-a detonat într-o piaţă: 8 morţi

Femeia-kamikaze, în vârstă de circa 20 de ani și 'deghizată în refugiat', 's-a strecurat' într-un grup de refugiați ajunși în oraș, 'în majoritate femei și copii'. În momentul în care 'fuseseră opriți la un post de control' într-o suburbie a orașului Maiduguri, femeia 'și-a detonat explozibilii' pe care îi avea asupra sa, a declarat pentru AFP coordonatorul local al NEMA, Mohammed Kanar.

"Opt persoane au fost ucise și șapte rănite", a indicat el, un bilanț confirmat de un purtător de cuvânt al armatei nigeriene, colonelul Sani Usman.

Atentatul nu a fost revendicat încă, însă seamănă cu cele comise de gruparea islamistă Boko Haram, care recurge frecvent la kamikaze, în special femei și uneori și copii.

Maiduguri, care numără circa 2,6 milioane de locuitori, dintre care, potrivit ONU, 1,6 milioane de refugiați, a fost lovit de șapte ori de atentate în octombrie, 54 de persoane pierzându-și viața în total.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: atentat sinucigas, deghizat in refugiat, detonare, femeie kamikaze, Maiduguri, NIGERIA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE