ATENTATE BRUXELLES. Stațiile de metrou se redeschid, miercuri, cu o singură excepţieToate stațiile de metrou vor fi din nou accesibile călătorilor de miercuri, cu excepția Maelbeek, în care a avut loc marți un atac terorist, a anunțat marți seară operatorul de transport public Stib, citat de Le Soir. Tot marți seară, societatea care gestionează aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem a precizat că acesta va rămâne închis miercuri, relatează AFP.

ATENTATE BRUXELLES. Aeroportul Zaventem, redeschis partial miercuri. Cand se va reveni la normal
ATENTATE BRUXELLES. Aeroportul Zaventem, redeschis parţial miercuri. Când se va reveni la normal

Stațiile de metrou vor fi deschise între orele 07.00 și 22.00 GMT, iar rețeaua de suprafață (autobuze, tramvaie) va fi exploatată în mod normal.

Decizia a fost luată de autorități, care vor menține totuși întăririle militare și polițienești în întreaga rețea subterană.

Liniile de metrou 1,2,5 și 6 vor fi exploatate între orele 07.00 și 22.00, ultima plecare urmând să aibă loc la 21.30. Linia 12 de autobuz, spre aeroport, nu va circula în continuare.

Imagini cutremurătoare surprinse de un şofer de taxi în aeroportul din Bruxelles VIDEO

La rândul ei, societatea care gestionează aeroportul Bruxelles-Zaventem a anunțat că acesta va rămâne închis miercuri traficului de pasageri.

'Aeroportul va fi închis pentru zborurile comerciale la sosire și la plecare mâine, miercuri, 30 martie', a scris pe Twitter compania, conform Agerpres.

O simulare de reluare parțială a activității, cu contoare de înregistrare deschise într-o clădire anexă, a fost organizată marți după-amiază și datele trebuie încă studiate, a explicat o purtătoare de cuvânt.

Decizia de a menține închis aeroportul 'nu este o consecință a simulării, care s-a terminat la ora 17.00 (15.00 GMT)', a precizat această purtătoare de cuvânt, Anke Fransen, menționând că rezultatele testului nu vor fi cunoscute înainte de miercuri dimineață.

'Sperăm să avem mâine (miercuri) în cursul dimineții o decizie' privind o dată de redeschidere parțială, a mai spus ea. 

ATENTATE BRUXELLES. Bărbatul cu pălărie, Fayçal Cheffou, eliberat de Parchetul federal belgian

ATENTATE BRUXELLES. Parchetul federal belgian a anunțat, luni, eliberarea lui Fayçal Cheffou, bănuit a fi "bărbatul cu pălărie" de la aeroportul Zaventem, singurul inculpat de până acum în cazul atentatelor comise pe 22 martie la Bruxelles și soldate cu 35 de morți și 340 de răniți conform celui mai recent bilanț, relatează AFP și Reuters.

Etichete: aeroport zaventem, atentate Bruxelles, Bruxelles, miercuri, redeschidere aeroport zaventem, redeschidere metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE