ATENTATE BRUXELLES. Serviciile secrete occidentale şi belgiene aveau informaţii despre atacuriATENTATE BRUXELLES. Serviciile secrete belgiene, precum şi alte agenţii de informaţii occidentale, aveau informaţii din Siria cu privire la atacurile teroriste revendicate de ISIS ce au avut loc marţi, atunci când 31 de persoane au murit şi alte 300 au fost rănite. De asemenea, Hillary Clinton a criticat dur țările Uniunii Europene pentru dezorganizarea în întârzierile răspunsului lor la amenințările jihadiste.

Serviciile secrete occidentale stiau de atacuri
Serviciile secrete occidentale ştiau de atacuri
Foto: pri.otg

Serviciile de securitate belgiene, precum și alte agenții de informații occidentale, au avut în avans informaţii cu privire la atacurile teroriste din metrou şi aeroport, potrivit informaţiilor descoperite de publicaţia israeliană Haaretz

"În ciuda avertizării în avans, serviciile de inteligenţa si securitate de la Bruxeles, acolo unde majoritatea agențiilor Uniunii Europene sunt localizate, au fost limitate în scopul lor şi insuficiente pentru severitatea şi rapiditatea acestei alerte", scrie publicaţia israeliană.

De asemenea, Hillary Clinton a cerut serviciilor europene de informaţii să coopereze şi să "acționeze mână în mână" cu cele americane, lansând un apel europenilor "să împartă greutatea" cu Statele Unite. În acelaşi timp, Hillary Clinton a acuzat faliile care permit luptătorilor SI să revină în Europa pentru a comite atentate acolo. În acelaşi timp, Hillary Clinton cere băncilor europene să înceteze finanțarea terorismului.

"America are nevoie ca serviciile europene de informații să acționeze mână în mână cu cele ale noastre, inclusiv acolo unde au un plus de acces și expertiză, ca în Africa de Nord. Avem nevoie ca băncile europene să înceteze finanțarea terorismului. Avem nevoie ca avioanele europene să întreprindă misiuni în Irak și Siria și ca forțele speciale europene să participe la pregătirea și echiparea forțelor locale anti-SI (statul Islamic) de pe teren", a declarat Hillary Clinton pe un ton solemn într-un discurs la Universitatea Stanford, în California (vest). 

"Trebuie să cunoaștem identitatea fiecărui luptător care face această călătorie și să începem ridicarea pașapoartelor și vizelor lor", a declarat ea, îndemnând la o "coordonare mult mai bună".

"În prezent, multe țări europene nu se alertează între ele când arestează un suspect jihadist la granița lor sau când este furat un pașaport", a mai acuzat ea.

Fostul secretar de stat a amintit despre crearea în ianuarie de către organizația europeană de combatere a criminalității Europol a unui nou centru antiterorist, însă a deplâns faptul că există probleme în ce privește cooperarea, potrivit Agerpres.

"Uniunea Europeană nu încetează să amâne votul pentru a partaja datele despre pasagerii aerieni", a subliniat ea, referindu-se la fișierul PNR, registrul comun în legătură cu care eurodeputații vor vota în aprilie, după mai mulți ani de controverse.

Etichete: America, atacuri teroriste, atacuri teroriste belgia, hillary clinton, lupta antiteroristi, serviciile secrete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE