ATENTATE BRUXELLES. PATRU ROMÂNI, răniţi în timpul exploziilor. Unul este minor FOTOBelgia este în doliu, iar lumea întreagă în stare de şoc. Bruxelles a fost, marţi, ţinta atacurilor teroriste, în urma cărora cel puţin 34 de oameni au murit, iar alţi 230 sunt răniţi. Printre persoanele rănite se află şi patru români, trei adulţi şi un copil, potrivit unui anunţ oficial al MAE.  

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că patru cetăţeni români, dintre care un minor, au fost răniţi în atentatele care au avut loc marţi, 22 martie, la Bruxelles.

Copilul se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

Anterior, MAE a anunţat că trei români au fost răniţi în timpul atentatelor din capitala belgiană. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri.

Conform MAE, consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi.

CITEŞTE ŞI IMAGINI din coșmarul de la Bruxelles, după exploziile de la aeroport și metrou. FOTO&VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei care este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

O româncă, director la Autoritatea Năvală Română, rănită pe aeroportul Zaventem

Cristina Călinţaru, o femeie de 48 de ani din Constanţa, director la Autoritatea Năvală Română, se numără printre victimele atentatului terorist de marţi din Bruxelles. Ea a fost rănită la picior şi în prezent este internată în spital, unde a fost operată deja de medicii belgieni, potrivit hotweek.ro.

Claudiu Rusu, unul dintre românii răniţi în urma celor două explozii produse la aeroportul Zaventem, a declarat că este încă în stare de şoc.

"Sunt foarte traumatizat. A fost cumplit, de groază. Cand eram pe punctul de a ne imbarca s-a auzit prima bomba care a explodat si cand am mers de urgenta spre iesire a doua bomba a explodat moment in care ne-am adapostit in cafeneaua din spatele nostru. Am inchis toate usile deoarece inainte sa explodeze prima bomba am auzit niste impuscaturi si ne-am speriat ca nu cumva sa vina cineva sa traga in noi. Cand a explodat a doua bomba cioburi din tavanul de sticla au cazut, m-au taiat la cap. Dupa ce am iesit din aeroport m-am indreptat spre un punct de ingrijire. Toti erau ocupati cu pacienti care erau mult mai grav m-am decis sa merg pe picioarele mele la spital, unde am fost cusut si mi-au pus doua copci la nivelul craniului", a povestit bărbatul, la Digi24.

CITEŞTE ŞI O româncă din Bruxelles: "Scenele cu supravieţuitorii, unii fără membre, greu de uitat"

Două explozii au avut loc, marţi dimineaţă, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar altă explozie s-a produs la staţia de metrou Maelbeek. Cel mai recent bilanţ anunţat de presa belgiană indică 34 de morţi: 10 la aeroportul Zaventem şi 20 la staţia de metrou Maelbeek. Toate cele trei deflagraţii au fost atentate teroriste, a confirmat procuratura belgiană, adăugând că pe aeroport au avut loc atacuri sinucigaşe.

Masacrul din Bruxelles a avut loc la patru zile după arestarea lui Salah Abdeslam, teroristul implicat în atentatele din Paris. Autorităţile belgiene sunt acum pe urmele altor suspecţi, iar nivelul ameninţării teroriste a fost ridicat la maximum.

 

Etichete: atentat bruxelles, atentat terorist bruxelles, atentate Bruxelles, Bruxelles, explozii Bruxelles, romanca ranita atentat bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE