ATENTATE BRUXELLES. Operaţiune a poliţiei în cartierul Schaerbeek. Un bărbat a fost reţinut UPDATEATENTATE BRUXELLES. Autorităţile belgiene au anunţat, vineri dimineaţa, arestarea a şapte persoane suspectate că ar avea legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles, în care şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar circa 300 au fost rănite. Poliţia belgiană a desfăşurat de asemenea o operaţiune de amploare într-o locuinţă din cartierul Schaerbeek. Un bărbat a fost rănit şi arestat.

UPDATE 17.00 Operațiunea poliției de vineri după-amiază din cartierul Schaerbeek din Bruxelles s-a încheiat, o persoană fiind rănită și arestată, relatează postul RTBF. Persoana reținută are legătură cu proiectul de atentat dejucat joi de poliția franceză și cu atentatele de marți din Bruxelles, iar asupra sa a fost găsită o valiză sau un sac care conținea elemente explozive, a declarat primarul din Schaerbeek, Bernard Clerfayt.

Presa belgiană a scris că bărbatul rănit şi arestat în operaţiunea poliţiei de la Bruxelles ar fi Mohamed Abrini. Procurorul General al Belgiei a negat însă că bărbatul reţinut ar fi teroristul cu geacă deschisă la culoare şi cu pălărie care ar fi supravieţuit atentatului de pe aeroport, relatează RTBF.

UPDATE 15.00 Explozie în timpul unei operațiuni a poliției în cartierul Schaerbeek din Bruxelles. Unități speciale ale poliției federale belgiene au desfășurat vineri percheziții ample la o locuință din apropierea Pieței Meiser din Schaerbeek. Imediat după începerea operațiunii a fost auzită o explozie, potrivit agenției Belga. Mai mulți martori de la fața locului au spus că au auzit focuri de armă. În timpul operațiunii ar fi fost neutralizat un bărbat. Un tramvai care trecea prin apropierea a fost evacuat. Zona a fost închisă și încercuită de agenți de securitate înarmați și de camioane militare. Echipe de geniști ai armatei se aflau de asemenea la fața locului.

Operaţiune intervine după ce autorităţile au arestat şapte persoane, iar Germania alte două, în legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi.

UPDATE 14.00 În presa din Belgia au aparut informatii despre cel de-al treilea barbat surprins de camerele din aeroport, singurul al carui identitate nu era cunoscuta, Cel din dreapta, cu haina alba si palarie. Presa belgiana sustine ca acesta ar fi Abrini Mohamed, 30 de ani, unul dintre complicii lui Salah Abdeslam in atacurile de la Paris.

UPDATE 11.00 Poliția belgiană a arestat un bărbat care apare pe înregistrările camerelor de securitate alături de Khalid El Bakraoui, atacatorul sinucigaș care a detonat o bombă în stația Maelbeek a metroului bruxellez, aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituții europene, a relatat vineri cotidianul De Standaard, citat de Reuters.

ATENTATE BRUXELLES. O a șaptea arestare a avut loc vineri, în cartierul bruxellez Forest, în timpul unei percheziții care s-a încheiat dimineața devreme, după operațiunea de anvergură de joi seara a poliției, la Bruxelles, care s-a soldat cu arestarea a șase persoane, informează Radio-Televiziunea Belgiană (RTBF), informează Agerpres.

ATENTATE BRUXELLES. Cinci arestări au fost făcute în diverse cartiere ale capitalei belgiene, iar una într-o comună limitrofă, informează news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului federal belgian, citat de AFP, în funcţie de rezultatul audierilor, vineri se va decide dacă vor fi formulate acuzaţii şi emise mandate pe numele celor şase suspecţi.

Autorităţile nu au oferit nicio altă informaţie despre cei reţinuţi, nici măcar referitoare la naţionalitate.

ATENTATE BRUXELLES. Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie.

În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar circa 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

ATENTATE BRUXELLES. Pe de altă parte, experţi legişti au declarat că munca de identificare a celor 31 de victime ale atentatelor de la Bruxelles este extrem de dificilă şi va dura săptămâni.

Potrivit legiştilor, se analizează dinţi, amprente şi probe ADN, iar alteori fragmente minuscule de trup uman, tot ce a mai rămas din cei aflaţi în zona de epicentru a exploziei.

Totul are loc într-un mare complex spitalicesc militar din nordul capitalei Belgiei, transformat în unitate de identificare a victimelor dezastrului şi păzit zi şi noapte de trupe speciale, înarmate până în dinţi.

Din acest loc, familii îndurerate din întreaga lume aşteaptă confirmarea că cei dragi sunt printre cele 31 de victime ale atentatelor de marţi.

"Joi au venit aproximativ 30 de oameni să-şi caute rudele. Niciun cadavru nu a fost identificat oficial, procesul este în plină desfăşurare", a declarat şeful unităţii de idetificare pentru AFP.

ATENTATE BRUXELLES. Numărul celor neidentificaţi este "foarte, foarte mare", după cum s-a exprimat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Federale Belgiene. "Nu a existat o listă cu cine era în garniturile de metrou sau în terminalul aeroportului, nicio listă de pasageri, aşa cum se întâmplă în cazul unei catastrofe aeriene", a adăugat el.

Munca experţilor este cu atât mai dificială cu cât este vorba despre victime din mai multe ţări. "Vor fi identificaţi după dinţi, DNA sau amprente, în această ordine", a declarat şeful catedrei de medicină din Liege, unul dintre cei care coordonează investigaţiile. În cazul ultimei variante, cea a amprentelor, spune el, sprijinul Interpol ar fi necesar.

Marţi dimineaţă, două atentate cu bombă au lovit aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles. În urma atacurilor, cel puţin 31 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi. Atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Etichete: atentate Bruxelles, suspecti atentate bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE