ATENTATE BRUXELLES: Stația de metrou Maelbeek va fi redeschisă, la o lună de la explozia cu bombăStația de metrou Maelbeek, țintă, alături de aeroportul internațional Zaventem, a atentatelor din 22 martie de la Bruxelles, va fi redeschisă luni călătorilor, la o lună de la atacul unui kamikaze, care a detonat o bombă în stația aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituții europene, notează vineri Le Soir, citând Stib - Compania de transport public din Bruxelles.

ATENTATE BRUXELLES: Statia de metrou Maelbeek va fi redeschisa, la o luna de la explozia cu bomba
ATENTATE BRUXELLES: Stația de metrou Maelbeek va fi redeschisă, la o lună de la explozia cu bombă

Informația este transmisă și de site-ul postului public de televiziune belgian RTBF, care precizează că, la nivelul infrastructurii, stația nu a suferit daune prea importante, iar stabilitatea "nu a fost afectată".

RTBF spune că guvernul a decis redeschiderea, luni, a stației Maelbeek și că au mai rămas doar câteva lucrări de finisat.

Odată cu redeschiderea, un loc de aducere aminte va fi creat, călătorii putând să lase pe acesta un cuvânt sau un desen care să exprime ceea ce simt.

Le Soir mai arată că vineri, la fix o lună de la atentatele din Bruxelles, stația Maelbeek va fi vizitată de comisia parlamentară de anchetă creată ca urmare a evenimentelor din 22 martie, care își va inaugura astfel lucrările.

Atentatele de la Bruxelles, comise la aeroport și în stația de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.

Sursa: Agerpres

Etichete: atentate Bruxelles, bombă, explozie, stația de metrou Maelbeek redeschidere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE