Atentate teroriste la Bruxelles. Atentatorii au introdus TREI BOMBE pe aeroport, una nu a explodatTrei bombe au fost introduse marți dimineața în aeroportul internațional din Bruxelles de către atentatori, însă una dintre ele nu a explodat, a declarat guvernatorul provinciei Brabantul Flamand, Lodewijk De Witte.

Atente teroriste Bruxelles
Atente teroriste Bruxelles

O echipă de deminare a procedat la începutul după-amiezii la neutralizarea, prin explozie controlată, a unui obiect suspect găsit în terminalul de plecări, unde cel puțin 14 oameni au fost uciși în cele două deflagrații produse în cursul dimineții, potrivit Agerpres.

'Aceasta pentru că în clădire au fost introduse trei bombe, dintre care una nu a explodat, cea de-a treia', a explicat Lodewijk De Witte, într-o declarație de presă pe aeroport, preluată de posturile de televiziune.

Potrivit celui mai recent bilanț provizoriu anunțat de Centrul național de criză, atentatele de marți de pe aeroportul internațional și din stația de metrou Maelbeek au provocat peste 30 de morți și 230 de răniți. Regele belgienilor, Philippe, se va adresa populației printr-un discurs transmis de posturile naționale, începând de la ora locală 19.00 (18.00 GMT), a anunțat Palatul regal, printr-un comunicat.

În istoria recentă a țării, singurul suveran care s-a mai adresat belgienilor, cu excepția tradiționalelor discursuri de 21 iulie și de Anul Nou, a fost Albert al II-lea, când, în martie 2013, și-a anunțat abdicarea.

În ce privește bombele utilizate de teroriști pe aeroport, acestea au conținut cuie, a declarat pentru postul VTM managerul spitalului universitar Gasthuisberg din Louvain, Marc Decramer. Majoritatea răniților internați în acest spital prezentau fracturi, arsuri și tăieturi grave cauzate de obiecte metalice. La spitalul Gasthuisberg sunt îngrijiți în prezent 13 răniți, dintre care cinci aflați în stare gravă.

Etichete: atentate bruxelles aeroport, Atentate la Bruxelles, bombe aeroport, detalii atentate bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE