ATENTATE LA BRUXELLES: Un al doilea suspect de la METROU, căutat de autorităţi UPDATEATENTATE BRUXELLES. Autoritățile belgiene caută un al doilea suspect în atentatele de la Bruxelles, fiind vorba de un complice al lui Khalid Bakraoui, care s-a detonat în staţia de metrou Maelbeek, susţin surse citate de publicaţia Le Monde.

UPDATE 18.15 Teroriştii Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, precum şi un al treilea jihadist rămas neidentificat, i-au interzis taximetristului să le atingă bagajele, care erau încărcate cu explozibili, păstrând liniştea pe bancheta din spate în timp ce erau transportaţi spre aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde au detonat marţi dimineaţă două bombe în terminalul de plecări, transmite Reuters.

UPDATE 14. 08 Unul dintre autorii atentatelor sinucigașe comise marți la Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, fusese expulzat de două ori din Turcia anul trecut, a declarat joi un oficial guvernamental turc, scrie Agerpres. Născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, Ibrahim El Bakraoui a fost identificat drept unul dintre autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek din Bruxelles.

UPDATE 14.00 Cotidianul belgian La Derniere Heure a publicat portretul-robot al celui de-al doilea bărbat care ar fi putut participa la atentatul comis marți dimineață în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, în afară de atentatorul kamikaze Khalid El Bakraoui.

Poliția belgiană îl caută joi pe un al doilea suspect legat de atacul din metroul bruxellez, confirmând astfel informațiile apărute anterior în presă.

O sursă din poliția belgiană a confirmat că un bărbat a fost filmat de camere de supraveghere video ale companiei de metroul din Bruxelles (STIB) și se afla în compania lui Khalid El Bakraoui, cu puțin timp înainte ca acesta din urmă să se arunce în aer în stația de metrou Maelbeek.

Pe imagini apare Khalid El Bakraoui vorbind cu suspectul, care nu a urcat în vagon alături de El Bakraoui, a precizat o sursă apropiată acestui dosar.

Potrivit unor informaţii Le Monde, Khalid Bakraoui, islamistul care s-a detonat la staţia de metrou Maelbeek ar fi avut un complice, fiind al doilea suspect căutat de autorităţi. Acesta ar fi fost surprins de camere de supraveghere, purtând de asemenea, o geantă neagră, fiind în compania lui Khalid Bakraoui, cu puţin timp înainte de atacul sinucigaş, scrie Mediafax. 

Autoritățile belgiene au identificat în mod oficial până acum doi atacatori sinucigași în urma atentatelor de marți de la Bruxelles — frații Khalid și Ibrahim El Bakraoui.

Khalid El Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, s-a aruncat în aer într-un vagon de metrou în stația Maelbeek, situată la câteva sute de metri de sediul Comisiei Europene și al Consiliului UE. În atac și-au pierdut viața cel puțin 20 de persoane și 100 au fost rănite. Ibrahim El Bakraoui, în vârstă de 29 de ani, fratele lui Khalid, ambii având naționalitate belgiană, s-a aruncat în aer pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, împreună cu un alt bărbat.

Conform unor surse din poliție, al doilea atacator sinucigaș de la aeroportul Bruxelles-Zaventem este Najim Laachraoui, alias Soufiane Kayal, dat deja în urmărire în legătură cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris. Până în prezent, Parchetul federal belgian nu a confirmat însă că Laachraoui ar fi luat parte la atentatul de la aeroportul internațional bruxellez.

Cotidianul belgian De Standaard anunțase miercuri seară că al doilea atentator sinucigaș de pe aeroportul internațional din Bruxelles a fost Najim Laachraoui. Plecat în Siria în februarie 2013, Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiștilor în Siria. El era căutat de poliție din data de 4 decembrie anul trecut.

Etichete: atentat, Bruxelles, explozie, metrou, suspect

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h