ATENTATE TERORISTE. Dacian Cioloş: Nu există ameninţări suplimentare la adresa RomânieiPremierul Dacian Cioloş a declarat joi, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei, că nu au fost semnalate ameninţări teroriste suplimentare la adresa României.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

"E un moment dificil nu doar pentru Belgia şi pentru Bruxeles, e un moment dificil pentru Europa, pentru Uniunea Europeană şi din punctul meu de vedere e o chemare în plus la solidaritate, pentru că cu un astfel de flagel cum e terorismul nu poţi să te lupţi singur, oricât de puternic ai fi, pentru că e o modalitate foarte laşă de a acţiona, care e contrară valorilor pe care le avem noi în Europa, cu care nu suntem obişnuiţi.

Cred cu tărie că doar prin întărirea cooperării între noi, între statele UE, putem să menţinem în acelaşi timp spaţiul de libertate pe care îl avem în UE, pentru că acesta este cel mai pus la încercare în momentul de faţă", a afirmat Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

El a mai spus că tendinţa fiecărui stat membru este de a se replia pentru a se proteja.

"Din informaţiile pe care le am, nu există ameninţări suplimentare (la adresa României - n.r.). Sigur că autorităţile din România sunt în stare de vigilenţă şi asta nu doar de acum. Însă nu au fost semnalate ameninţări suplimentare", a răspuns premierul întrebării unui jurnalist cu privire la situaţia actuală din ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să semneze în cartea de condoleanţe de la Ambasada Belgiei în jurul orei 15.00.

Etichete: atentate, atentate Bruxelles, dacian ciolos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE