Atenţie, la căpuşe! Câte 3-4 bucureşteni ajung zilnic la spital din cauza căpuşelorCâte 3-4 bucureşteni ajung zilnic la spital din cauza muşcăturilor de căpuşă. Spre deosebire de anii precedenţi când căpuşele îşi făceau apariţia în luna mai, acum acestea au apărut încă din aprilie. 

Atentie, la capuse! Cate 3-4 bucuresteni ajung zilnic la spital din cauza capuselor (Foto adevarul.ro)
Atenţie, la căpuşe! Câte 3-4 bucureşteni ajung zilnic la spital din cauza căpuşelor (Foto adevarul.ro)

Temperaturile ridicate au dus la apariţia mai devreme a căpuşelor. Dacă în anii precedenţi, insectele apăreau abia în luna mai, în acest an ele și-au făcut apariția mai devreme. Potrivit medicilor, căpuşele au făcut deja şi primele victime. În fiecare zi, 3-4 persoane ajung la Institutul Matei Balş, deoarece au fost muşcate de căpuse.

Insectele sunt întâlnite în păduri, în iarbă și pe animale. De obicei, înţepăturile de căpuşe nu sunt dureroase, însă foarte periculoase. Oamenii pot fi muşcaţi în timpul odihnei în păduri, parcuri, dar și în timpul lucrărilor agricole. Căpuşele pot transmite boli grave, cum ar fi encefalita acariană, borelioza (boala Lyme), tularemia şi alte infecţii, informează realitatea.net. 

Medicii le recomandă oamenilor să se protejeze atunci când merg în câmp sau în păduri. Iar dacă au depistat că au fost înţepaţi de o căpușă, să se adreseze imediat doctorilor.

Etichete: căpuşă, muscatura capusa, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE