Atenţie, la cumpărături! Cum vă puteţi feri de hoţi: Sfaturi de la Poliţia RomânăÎn această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă, când supermarket-urile, mall-urile, târgurile, pieţele sunt aglomerate, în graba cumpărăturilor, Poliţia Română vă recomandă să aveţi un comportament preventiv la cumpărături.

Atentie, la cumparaturi! Cum va puteti feri de hoti: Sfaturi de la Politia Romana
Atenţie, la cumpărături! Cum vă puteţi feri de hoţi: Sfaturi de la Poliţia Română
Foto: incont.ro

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă geanta!

Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului. Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază al magazinului respectiv sau personalul magazinului. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri" (produsele pot fi contrafăcute).

Etichete: cumpărături, hoţi, Poliţia Română, sfaturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE