ATENŢIE! O persoană care pretinde că este angajat ISU încearcă să înşele bucureşteniiInspectoratul General pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov avertizează că o persoană care se prezintă drept angajat al ISU încearcă să ofere bucureştenilor servicii contra-cost în domeniul situațiilor de urgență (curățarea coșurilor de evacuare a fumului). ISU precizează că persoana cu pricina nu este angajat al ISU, iar Inspectoratul nu efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor.

ISU
ISU

ISU precizează, într-un comunicat de presă, că situaţia a fost semnalată de către cetăţeni şi le recomandă celor care au interacţionat cu astfel de persoane care au pretins că sunt angajaţi ISU să se adreseze Poliţiei. 

"Având în vedere că instituției noastre i-a fost sesizat de către cetățeni faptul că la domiciliul acestora s-a prezentat o persoană care pretinde că este angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a presta servicii contra-cost în domeniul situațiilor de urgență (curățarea coșurilor de evacuare a fumului), pentru siguranța și informarea cetățenilor facem următoarele precizări:

Această persoană nu reprezintă Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii" București-Ilfov, fiind vorba de utilizarea fără drept a elementelor de identificare ale instituției pe înscrisuri care au fost înmânate cetățenilor.

În fapt, este utilizat însemnul heraldic al instituției, precum și o ștampilă falsificată pentru a-i convinge pe cetățeni să apeleze la o anumită entitate juridică, specializată pentru prestarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență. Motivarea acestui demers este dată de presupuse reglementări legislative intrate în vigoare recent, în caz de neconformare cetățenii urmând a suporta sancțiuni financiare.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii" București-Ilfov nu efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control.

Cetățenii care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele instituției noastre sau care au primit astfel de documente, sunt rugați să anunțe acest aspect la cea mai apropiată secție de poliție", precizează ISU Bucureşti. 

Etichete: anagjat fals ISU, isu, ISU Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE