Atenţie, bucureşteni! Podurile din Cişmigiu sunt periculoase pentru pietoniEste vorba de Podul din Nuc şi la Podul Mare, care au nevoie de reparaţii capitale, conform expunerii de motive făcute de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement şi de Direcţia Generală Dezvoltare Urbană. Ar putea fi pusă în pericol chiar şi sănătatea celor care trec pe aceste poduri, dacă este să cităm din acest raport: "Pentru asigurarea condiţiilor minime de siguranţă a circulaţiei pietonale sunt necesare lucrări de consolidare" - se precizează în cazul ambelor poduri.

Conform Raportului de Expertiză Tehnică, realizat în 2010, Podul Mare este degradat atât din punctul de vedere al elementelor principale de rezistenţă - betonul armat fiind degradat, cât şi al căii podului şi al racordării cu terasamentele. Podul Mare a fost construit în 1930 şi în prezent are o valoare de inventar de doar 120.575 de lei. Ce-i drept, lucrările ar urma să coste aproximativ 1,632 milioane lei.

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în cazul Podului de Nuc, construit şi el în 1930, la care lucrările ar urma să coste 1,292 milioane lei. Valoarea de inventar a podului este de 122.659 lei. Și la Podul de Nuc există probleme la structura de rezistenţă, precum degradarea puternică a grinzilor marginale, beton dislocat la partea inferioară, armături decopertate şi corodate, dar şi la calea podului.

Etichete: Cişmigiu, pod, promo

0/0 COMENTARII
didi
26 Feb 13:53
+0
VOTURI
-0

Din ce le face fratilor???? Din aur??? Pai 500.000 de euro sa repari un podet de 10 metri??? Fura Oprescu asta ca in codru si nu il baga nimeni la parnaie??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE