Atenție! Proprietarii şi administratorii de terenuri, obligaţi să elimine ambrozia. Amenzi uriașePrimăria Capitalei anunţă unele modificări ale legislaţiei privind combaterea ambroziei, plantă nocivă în special pentru persoanele cu anumite tipuri de alergii. Proprietarii şi administratorii de terenuri sunt obligaţi să elimine ambrozia de pe acestea, în caz contrat putând fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Totodată, municipalitatea a dispus înlăturarea plantei de pe spaţiile verzi şi din parcurile publice.

A inceput pedepsirea proprietarilor de terenuri pe care creste ambrozia, cea mai alergenica buruiana
A început pedepsirea proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozia, cea mai alergenică buruiană

Primăria Municipiului Bucureşti informează, printr-un comunicat de presă transmis joi, despre modificări legislative în domeniul prevenirii, combaterii şi distrugerii ambroziei, plantă cunoscută pentru efectele sale nocive asupra populaţiei (provoacă reacţii care pot afecta viaţa persoanelor cu anumite tipuri de alergii).

Totodată, pentru a gestiona acest domeniu la nivel local, a fost constituită o comisie mixtă formată din Primăria Capitalei, primăriile de sector şi alte 7 instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi mediului: Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Comisariatul Municipiului Bucureşti - Garda Naţională de Mediu, Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti etc.

"Astfel, sectoarele Municipiului Bucureşti au obligaţia de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora şi de a transmite, până la data de 5 iunie a fiecărui an, notificări (somaţii) către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, cu privire la obligaţiile legale ce le revin şi sancţiunile aplicabile. La rândul său, Primaria Capitalei a dispus ALPAB să ia toate măsurile legale astfel încât să elimine ambrozia din parcurile şi spaţiile verzi pe care le are în administrare", se arată în comunicatul PMB.

Conform sursei citate, proprietarii şi administratorii terenurilor care au primit notificare au obligaţia ca, până în 30 iunie, să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei. Ulterior, aceştia trebuie să informeze în scris autoritatea administraţiei publice locale (respectiv Sectorul 1-6 al municipiului Bucureşti).

Combaterea ambroziei se face prin metode recomandate de specialişti ai Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, respectiv cosirea repetată, manual sau mecanic, smulgerea în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenuri agricole, cu excepţia erbicidării - în zonele de interes public. În celelalte zone, se poate aplica şi erbicidarea, însă limitat pe terenurile infestate, doar la recomandarea specialiştilor şi sub directa îndrumare şi controlul specialiştilor din cadrul unităţilor fitosanitare pentru protecţia plantelor, pe toată perioada de vegetaţie.

În perioada 1-15 iulie, respectiv în perioada 16-31 iulie, comisia mixtă constituită la nivelul Capitalei va verifica terenurile şi va aplica sancţiuni proprietarilor/administratorilor atunci când constată eventuale abateri.

Amenzile se situează între 750 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Contravaloarea sancţiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local al Sectorului 1-6 al municipiului Bucureşti.

Municipalitatea a iniţiat în anul 2017 măsuri de combatere a ambroziei. În decursul anul 2018, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a înregistrat 74 de abateri şi a aplicat sancţiuni contravenţionale.

În acest an, verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de către comisia mixtă, sub coordonarea Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti.

Etichete: ambrozie, amenzi, Bucureşti, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
20 mai 06:41
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Ex-ul meu ma sunat, eram atât de surprins, am răspuns la telefon și tot ce mi-a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat încât a vrut să mă întorc la el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singurul vrăjitor real și puternic care ma ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
1) vrăji vrăji
2) vrăji pierdute
3) Vrăjile divorțului
4) Vrăjile căsătoriei
5) Vraja de legare.
6) vrăji de rupere
7) Înlăturați un iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
Contactați acest mare om dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h