Atenție șoferi: 415 radare vor monitoriza traficul pe șosele în zilele de PaștePoliția rutieră își sporește efectivele în zilele de Paște.  Astfel, polițiștii vor acționa pe 393 tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi utilizând în medie, zilnic, 415 aparate radar, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere. La nivel național, În perioada 10 - 13 aprilie aproximativ 11.000 de poliţişti vor acţiona zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, anunță Inspectoratul General de Poliție. 

Atentie, soferi! Sute de radare pe drumurile nationale, in a doua zi de Paste
Atenție, șoferi! Sute de radare pe drumurile naționale, în a doua zi de Paște

Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, a dispus ca, pe lângă activităţile de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii să fie prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona celor peste 15.415 de lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 6.810 sunt de la ordine publică, 1.783 de la poliţia rutieră, 618 de la poliţia transporturi, 878 sunt poliţişti de investigaţii criminale, restul fiind de la alte structuri.

Astfel, 4.291 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.077 pedestre şi 3.214 auto, vor acţiona în această perioadă, zilnic, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, vor acţiona pe 393 tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi utilizând în medie, zilnic, 415 aparate radar, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea, în parteneriat cu polițiile din Ungaria și Bulgaria, vor avea loc acțiuni ,,în oglindă” pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Efectivele de poliţie transporturi asigură patrularea, în medie, pe 279 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în aproape 306 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 27 trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de poliţişti, iar aceştia vor patrula în 13 aeroporturi internaţionale şi naţionale, precum şi în 27 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase şi cultural – artistice de amploare pe raza tuturor judeţelor şi a municipiului Bucureşti, la care vor participa peste 500.000 de persoane.

Etichete: Paşte, poliţia rutieră, poliţişti, radar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h