O nouă avertizare COD GALBEN de polei, valabilă pentru Bucureşti şi IlfovUPDATE: ANM a emis o nouă atenţionare COD GALBEN de polei, valabilă pentru Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa, între orele 14-16.

ANM a emis şi o informare meteo de precipitaţii mixte care determină depuneri de polei, valabilă în toată ţara astăzi, până la orele 22. Bucureştiul a fost sub cod galben de polei între orele 7-12. 

UPDATE: CNADNR a anunţat că TOATE drumurile naţionale şi autostrăzile din Muntenia, Oltenia şi Dobrogea ar putea fi ÎNCHISE miercuri, din cauza poleiului, pentru a acţiona cu material antiderapant. 

Avertizarea COD GALBEN a fost prelungită până la ora 12:00, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova. Conform INMH, se vor semnala precipitaţii precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, ce determină depuneri de polei.

De altfel, ANM a emis o informare meteo de meteo valabilă în toată ţara, până miercuri la ora 22. Meteorologii anunţă astfel precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, precizând că aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a ţării.

Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului şi sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma şi în restul Munteniei (inclusiv zona Municipiului Bucureşti) şi pe arii restrânse în Dobrogea. După-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării.

Începând din cursul nopţii de 6/7 ianuarie (miercuri/joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante. Puteţi consulta prognoza meteo pentru următoarele trei zile în Bucureşti, aici.

Recomandări pentru şoferi:

Centrul INFOTRAFIC recomandă conducătorilor să aibe echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc .).

Se mai recomandă de asemenea ca, în timpul deplasării, cei de la volan să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

La această oră, se semnalează polei în judeţele Caraş-Severin (pe majoritatea arterelor de circulaţie),Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu - Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt.

În judeţul Iaşi, pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani nu maisunt semnalate probleme. Ceaţa s-a ridicat iar în ceea ce priveşte poleiul, s-a împrăştiat material antiderapant, carosabilul fiind la această oră curat.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti carosabilul esteumed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea nu sunt probleme, carosabilul este negru şi curat.

Etichete: ANM, cod galben, polei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h