Atenţie, şoferi! DN1, dotat cu un nou sistem de RADAREPoliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care se vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.

Atentie, soferi! DN1, dotat cu un nou sistem de RADARE (Foto capital.ro)
Atenţie, şoferi! DN1, dotat cu un nou sistem de RADARE (Foto capital.ro)

Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele, scrie autoexpert.ro.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.

Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti și Azuga. Cel mai aglomerat drum din țară devine, astfel, și cel mai monitorizat din România.

Proiectul nu este încă 100% funcțional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice.

Etichete: camere, DN1, radare

0/4 COMENTARII
alex
11 ian 11:40
+0
VOTURI
-0
soft performant....sa vezi acum abuzuri...astia ceva constructiv nu sunt in stare sa faca, numai taxe,controale si amenzi
Ing.
11 ian 09:03
+0
VOTURI
-0
Dacă i-ar amenda pe toţi care încalcă Codul Rutier şi ar direcţiona banii ăia spre infrastructură, în 5 ani am fi plini de autostrăzi.
La momentul actual, sistemul rutier e finanţat la greu de stat (inclusiv din taxele impuse altor moduri, precum cel feroviar), însă utilizatorii finali plătesc sume de nimic. Să duci un tren de marfă 100 km te costă 1400 RON doar taxa de infrastructură, pe când un TIR cu remorcă dă 5400 RON şi merge UN AN DE ZILE, FĂRĂ LIMITĂ DE KM. Şi aici ar trebui umblat.
----
Nu cumva calculul vitezei pe un segment de drum nu e legal?
ggg
11 ian 06:50
+0
VOTURI
-0
probabil pe bani foarte multi ... parca si cel vechi era capabil de chestii deastea ... sau ma insel ... era doar marketing ...
Cris
10 ian 18:43
+0
VOTURI
-0
In Romania s-a constatat ca, decat sa faci sosele si autostrazi, pe care sa se poata circula cu viteza, mai bine instalezi niste radare performante, pe soselele existente, sa poti sa-i amendezi pe prosti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE