Atenţie! Şoferii care parchează pe trotuar, în centrul Capitalei, vor fi amendaţiŞoferii care parchează pe trotuarul recent amenajat de pe Bd. Nicolae Bălcescu, în apropiere de Piaţa Universităţii, vor fi amendaţi de poliţiştii locali de la Serviciul de Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLMB). 

Dacă ajungeţi în zona Pieţei Universităţii şi vreţi să parcaţi pe trotuarul recent amenajat, de pe Bd. Nicolae Bălcescu, ar fi bine să vă gândiţi de două ori înainte de a lua o asemenea decizie, pentru că oamenii legii au început să dea amenzi. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGPLMB, Răzvan Popa, pentru oprirea pe trotuarul de pe Bd. Nicolae Bălcescu şoferii riscă să primească 2 puncte penalizare şi 2 puncte de amendă, iar pentru staţionarea pe trotuar şoferii riscă 4 puncte amendă şi 3 puncte penalizare.

Răzvan Popa a mai declarat, pentru B365.ro, că acţiunile de acest gen au fost demarate la începutul lunii decembrie, iar în mai puţin de o săptămână şi jumătate s-au dat deja 20 de avertismente scrise, la care se adaugă punctele de penalizare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti a precizat că Administraţia Străzilor ar putea să blocheze toate trotuarele, astfel încât să îi împiedice pe şoferi să mai parcheze pe trotuare.

Popa spune că, din lipsă de educaţie, şoferii ajung să staţioneze sau să oprească pe trotuare, în zonele în care parcarea este interzisă. Tot din acest motiv a crescut foarte mult şi numărul parcagiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al DGPLMB. "Omul nu se simte bine dacă nu coboară din maşină direct în cârciumă. De exemplu, în momentul în care s-a făcut parcarea de la Universitate, cetăţenii, în loc să se ducă frumos, civilizat, să parcheze acolo sau în parcările celelalte, rupeau stâlpii şi se urcau pe trotuar. Astfel, pietonii erau obligaţi să ocolească. De ce? Pentru că aveau respectivii cetăţeni treabă în magazinele din zonă. Doar deschideau uşa şi puteau intra. Un alt exemplu îl întâlnim în Centrul Istoric. «Bizonul» rupe stâlpul de pe la Lupoaică sau de la Banca Naţională s-o dea jos pe doamna «pisi» direct în bar sau în club, să nu-şi rupă «toacele». Acest tip de oameni este cel care a crescut şi a înflorit tagma parcagiilor, cu care noi ne luptăm de foarte mulţi ani",  a declarat, pentru B365.ro, Răzvan Popa.

"Acest tip de oameni, ca să o impresioneze pe «pisi», aruncă cu 50 lei la parcagiu şi uite aşa parcagiii ajung să câştige şi 4.200 lei lunar neimpozabil. Mai nou, avem banda unică de pe Splaiul Unirii, de la Hanul lui Manuc până la Naţiunile Unite. Deşi nu am avut ambuteiaje până acum pe banda respectivă, şoferul, decât să stea la coadă, de ce să nu rupă stâlpii şi să o ia el, şmecher, pe acea bandă pentru RATB? Apoi se plâng că le iau puncte de penalizare. Totul ţine de educaţie. Ei nu pot să stea la coadă la semafor, nu pot parca maşina normal ca să intre în Centrul Istoric, ci vor să intre cu jeepul printre casele alea de prin 1900, şi parchează în buricul Bucureştiului, direct în buza magazinului. Iar când primesc puncte de penalizare şi amendă - asta contează mai puţin pentru că sunt oameni cu bani -, încep să facă scandal şi spun: «De ce mi-ai dat puncte de penalizare?», «Cum ţi-ai permis să faci asta?», «Ştii cine sunt eu?», «Bă, te dezbrac» - în sensul că te dau afară - astea sunt formule interceptate pe banda unică", a declarat, pentru B365.ro, Răzvan Popa.

Cum au ajuns să fie amendaţi cei care parchează ilegal în centrul Capitalei

Mai mulţi bucureşteni, nemulţumiţi de nesimţirea şoferilor care îşi parchează maşinile pe bulevardul Nicolae Bălcescu, au făcut sesizări la Primăria Capitalei şi au cerut sancţiuni drastice pentru cei care parchează ilegal maşinile în zonă. "Pe bulevardul Nicolae Balcescu, intre Str. C.A Rosetti si Str. Dem I. Dobrescu, sunt parcate constant maşini cu roţile pe aşa-zisul spaţiu verde si pe trotuarul nou pavat. De asemenea, trotuarul de pe bulevardul Regina Elisabeta, pe toată zona Universităţii Bucureşti, este plin de maşini parcate pe dalele proaspăt montate cu toate că sunt bolarzii din piatră. Situaţia este similară celei existente la începutul anului deasupra noii parcări subterane de la Universitate", au precizat, în plângerile lor, utilizatorii forumului skyscrapercity.com.

Semnatarii sesizărilor i-au cerut primarului general să trimită oameni pe teren, care să constate cum unii şoferi îşi bat joc de banul public, să dea o hotărâre de consiliu cât mai rapid, prin care să fie interzisă parcarea pe trotuare măcar în zona ultracentrală, iar şoferii vinovaţi să fie amendaţi drastic cu sumele necesare refacerii spaţiilor deteriorate şi să li se sechestreze maşinile până la plata amenzilor.

Potrivit utilizatorilor forumului skyscrapercity.com, dupa sesizarile lor au început să se vadă deja efectele, iar şoferii nesimţiţi au inceput sa dispara din peisaj si nu mai parchează pe trotuarul de pe Bd. Nicolae Bălcescu. Ei au postat şi o serie de fotografii, care ilustrează rezultatele sesizărilor lor.

Citeşte şi: Cum îşi bat joc şoferii nesimţiţi de bucureştenii care merg pe jos prin centrul Capitalei

                 Principalul bulevard al Capitalei, o groapă cu noroi, la un an de la începerea reamenajării

Etichete: amendă, amenda circulatie, parcare, parcare ilegală, politia locala, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, spatiu verde

0/7 COMENTARII
dumitru
11 nov 20:56
+0
VOTURI
-0
Vrajeala ieftina, politia NU e in stare sa dea amenzi pentru ca ori sunt prosti, ori nu au legea de partea lor. Daca vreti show marka Politia Bucuresti (Rutiera sau Comunitara), veniti pe Buzesti (spre Victoriei) pe la pranz, sa vedeti cum se roaga politia de cei care parcheaza pe "pista de biciclete" sa plece, ii fugare pe sosea si soferii se intorc la loc, dupa ce intorc peste linie continua (fiind urmariti de politie care se roaga de ei sa plece).
Foooaaarte rar mai cer si acele la cate unu (eventual care nu are nr de B). In schimb cand sunt momente in care mai trece cate o coloana importanta (nu Iohanis sau Primu ministru), vine politia rutiera + jandarmi si ii rade pe toti.
Popa
27 oct 10:03
+0
VOTURI
-0
Vrajeala tip Razvan Popa, cica se lupta cu parcagiii, dar de langa ei fac semn oamenilor sa parcheze acolo. Cine nu ma crede sa mearga pe la Hanul lui Manuc, politia este la intrare in centrul vechi, iar parcagiii sunt la 10 m de ei.
Luati niste apa domnule Popa, sa nu vi se faca greata!
gigi
09 oct 09:52
+0
VOTURI
-0
1)Razvan Popa
"Acest tip de oameni, ca să o impresioneze pe «pisi», aruncă cu 50 lei la parcagiu şi uite aşa parcagiii ajung să câştige şi 4.200 lei lunar neimpozabil''
e TALENTAT omul in exprimare.Boss,iti sugerez sa anunti ANAF-ul.
PS.Nu fi invidios pe oameni,de acolo traieste toata lumea!
CATALIN
30 nov 16:23
+0
VOTURI
-0
activitate avantajoasa in timpul liber
caut persoane motivate pentru un venit suplimentar;
activitate dinamica, suport continuu ;
cerinte:
posibilitatea unui castig atractiv in mod legal,simplu,sigur si comod;
varsta minima 18 ani;
se invata totul de la 0;
este necesara o conexiune la internet si calculator propriu;
modul de lucru este part time si oferim si solicitam seriozitate maxima
pentru mai multe detalii ma puteti contacta pe mail!(catalindragan31@gmail.com)
turjinski marcel
09 oct 10:35
+0
VOTURI
-0
de ce va-ti batut joc de parcarea din str.1 mai(vis a vis de munplast) ?este inutilizabila si periculoasa . primaria sector 6 este o rusine!
Dan
06 aug 11:26
+0
VOTURI
-0
Dar ce ne facem cu parcarile "in spic" de pe B-dul Ressu, Pallady, din spatele blocurilor de pe aceste bulevarde si nu numai, unde - o perioada - s-a rezolvat, oarecum dar, de putin timp au aparut alte si alte autoturisme, astfel ca, acum, pe langa parcarile amenajate s-a umplut si trotuarul de masini, pe doua siruri ! Sunt situatii in care riveranul nu mai poate iesi sau intra din parcarea lui, rezervata ! S-a ajuns, exact, in situatia pomenita de fostul primar al Londrei, care ii sfatuia pe edilii nostri sa nu cheltuie bani pe marirea spatiului dedicat parcarilor ca nu se va rezolva problema ci - mai rau - se va incuraja achizitiile de autoturisme si, situatia va ajunge si mai dificila. Si- iata, s-a ajuns ! Solutia propusa de acel primar este una singura : amenajarea parcarilor CU PLATA, scumpe, care sa descurajeze detinerea unui autoturism, dezvoltarea unui transport in comun modern, civilizat, atent controlat - in privinta vandalizarilor de orice fel, bine monitorizat pe traseu, si nu in ultimul rand crearea facilitatilor necesare pentru biciclisti care, multi dintre ei folosesc bicicleta in scop de transport. Asta presupune fasii continue, cu capete de trotuar aduse LA NIVELUL STRAZII, pentru a nu-si rupe bicicletele. Politistii sa fie in strada, VIZIBILI si sa amendeze, nu sa se faca ca privesc in alta parte atunci can se incalca legea !
Sorinache
16 dec 12:45
+0
VOTURI
-0
Parcarea pe trotuar era oricum, interzisa. Bine, cu unele exceptii prevazute clar in Codul Rutier.
Si atunci de ce sa te plangi ca in unele zone Politia nu-si face treaba si sa te lauzi ca tu i-ai trimis plangere lui Oprescu iar el ti-a facut, tie personal, o mare favoare incepand sa dea amenzi celor in culpa?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE