ATENȚIE! Uber spune că nu îşi asumă faptele şoferilor săiO femeie a depus o reclamație împotriva unui șofer Uber din India, pe care l-a acuzat că a încercat să o violeze. Însă, deși femeia a dat în judecată compania, Uber spune că nu își asumă faptele șoferului. 

Doi directori Uber, retinuti de politia franceza
Doi directori Uber, reținuți de poliția franceză
Foto: digital.sina.com.hk

Uber a cerut unui tribunal american să anuleze un proces demarat de victima unui viol în New Delhi, capitala Indiei, pe motiv că societatea nu poate fi trasă la răspundere pentru acţiunile şoferului Uber, relatează Reuters, citat de economica.net.

Femeia, care a făcut plângere pentru că ar fi fost violată şi bătută în timpul unei curse cu un şofer Uber, în decembrie, a dat în judecată compania în cadrul unui tribunal federal în ianuarie, afirmând că firma a eşuat în a asigura un nivel de bază al procedurilor de siguranţă.

Uber a depus însă o contestaţie, luni, afirmând că tribunalul ar trebui să respingă acest proces, întrucât victima a dat în judecată pe cine nu trebuie.

"În timp ce reclamanta poate, fără îndoială, să ridice pretenţii împotriva presupusului său agresor, nu poate face acest lucru împotriva Uber U.S., care este partea greşită. Nici legea din California nu poate fi folosită pentru o pretinsă dispută comisă de un cetăţean indian asupra unui alt cetăţean indian, în India", precizează documentul de pus de Uber.

Uber susţine că nu are nicio relaţie cu presupusul agresor care are, de fapt, un contract cu Uber B.V., o entitate cu sediul în Olanda, fără operaţiuni comerciale în Statele Unite, şi care nu este parte din proces.

Etichete: sofer taxi, UBER, uber taxi, viol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE