Atenţionare de călătorie. COD ROŞU în Norvegia: manifestări meteo severe provocate de furtuna TorMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei că Institutul norvegian de Meteorologie a emis în ziua de 29 ianuarie 2016 o alertă meteo de vreme severă, cod roşu, valabilă pentru intervalul 29 - 31 ianuarie 2016, pentru regiunile Hedmark, Oppland, Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal și Trøndelag, ca urmare a manifestărilor meteorologice extreme provocate de furtuna Tor.

Atentionare de calatorie. COD ROSU in Norvegia: manifestari meteo severe provocate de furtuna Tor
Atenţionare de călătorie. COD ROŞU în Norvegia: manifestări meteo severe provocate de furtuna Tor

În după-amiaza zilei de vineri, 29 ianuarie 2016, este posibil ca furtuna să se dezvolte mai intens pe direcția Oslo – Trøndelag şi să se transforme în uragan pe arii extinse, cu vânt puternic de 35 - 50 m/s.

În zonele de coastă din Hordaland și Sogn og Fjordane, înălțimea valurilor ar putea ajunge până la 13 metri.

Informaţii actualizate privind avertizările meteorologice locale se găsesc pe website-ul Institutului norvegian de Meteorologie http://www.yr.no/spesialvarsel/ekstrem.html.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/>, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu> şi
reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Etichete: atentionare calatorie, cod roşu, furtuna tor, mae, Norvegia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE