ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE emisă de MAE pentru Grecia. GREVĂ GENERALĂ, joiMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că principalele sindicate din sectorul public și privat au anunțat organizarea unei greve generale naționale, de 24 de ore, în ziua de joi, 4 februarie 2016.

ATENTIONARE DE CALATORIE emisa de MAE pentru Grecia. GREVA GENERALA, joi
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE emisă de MAE pentru Grecia. GREVĂ GENERALĂ, joi

Ca urmare, turiștii pot fi afectați pentru că nu vor circula taximetrele, troleibuzele, trenurile urbane și regionale, iar benzinăriile vor fi închise.
Autobuzele nu vor circula în intervalul orar 9:00 – 21:00, iar angajaţii de la metrou, tren electric și tramvai vor lucra doar în intervalul 10.00-15.00, mai ales pentru a facilita transportul manifestanților participanți la demonstrațiile de protest.

Transportatorii maritimi vor protesta începând de joi, 4 februarie 2016, ora 6:00, până sâmbătă, 6 februarie 2016, ora 6:00. În acest interval, toate navele vor rămâne ancorate în porturi.

Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

Blocaje şi la punctele de frontiră din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că fermierii eleni protestează prin ample acţiuni de blocare a drumurilor, în special în zona de nord a Greciei, atât în puncte de frontieră, cât şi pe autostrăzile interioare.

În prezent, este blocat accesul camioanelor, în ambele sensuri de mers, în punctele de frontieră cu Bulgaria (Promachonas, Ivailovgrad și Exohis), Turcia (Kastanion, Ormeniou și Kipon) şi Macedonia (Evzonon). Coloanele de autocamioane în aşteptare, în unele puncte, au lungimea de aproximativ 15 km.

Circulaţia autoturismelor nu a fost perturbată.

Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă şi verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesaţi de tranzitarea teritoriului elen.

Etichete: atentionare calatorie, Grecia, greva generala joi 4 februarie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE