Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru Slovenia: S-au reintrodus controalele la frontierăMinisterul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, din cauza reintroducerii controalelor la frontiera cu Ungaria. Potrivit MAE, se produc întârzieri la frontierele Sloveniei cu Austria, Croația şi Ungaria.

Atentionare de calatorie emisa de MAE pentru Slovenia: S-au reintrodus controalele la frontiera
Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru Slovenia: S-au reintrodus controalele la frontieră
Foto: radiotimisoara.ro

Urmare a măsurilor recente luate de guvernul sloven privind reintroducerea controalelor temporare la frontiera cu Ungaria și de întărire a controalelor la frontiera cu Croația, vor exista întârzieri la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, Croația și Austria și se va prelungi perioada de tranzitare auto și feroviară a teritoriului sloven, anunţă MAE, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, pentru o perioadă inițială de 10 zile, dar cu posibilitatea de prelungire.

Circulația pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități din cauza creșterii amplorii verificărilor echipelor mobile ale Poliției slovene. Ținând cont de faptul că situația poate evolua rapid, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic, precum și cu privire la alertele emise de autoritățile slovene.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute permanent de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet http://www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Etichete: atentionare de calatorie, atentionare MAE, controale, frontiera, mae, Slovenia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE