ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE, emisă de MAE. Punctul de frontieră dintre Turcia şi Irak a fost ÎNCHIS
Ministerul Afacerilor Externe reiterează informarea adresată cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze înspre/dinspre Regiunea Kurdistan - Irak, prin Turcia, că autorităţile turce au închis punctul de trecere a frontierei Habur – Ibrahim Khalil (dintre Turcia şi Regiunea Kurdistan, Irak), din cauza operaţiunilor militare desfăşurate în localităţile situate în apropierea frontierei terestre (Sirnak, Silopi, Cizre, Nusaybin).

ATENTIONARE DE CALATORIE, emisa de MAE. Punctul de frontiera dintre Turcia si Irak a fost INCHIS (Foto telegrafonline.ro)
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE, emisă de MAE. Punctul de frontieră dintre Turcia şi Irak a fost ÎNCHIS (Foto telegrafonline.ro)

MAE menţionează că există posibilitatea ca punctul de trecere a frontierei (PTF) să rămână închis pe o perioadă nedeterminată. Având în vedere imprevizibilitatea închiderii/redeschiderii punctelor de trecere a frontierei dintre Regiunea Kurdistan, din Irak şi Turcia, se recomandă cetăţenilor români evitarea deplasărilor în zonă.

De asemenea, ca practică generală, autoritățile vamale irakiene din punctul de trecere a frontierei Ibrahim Khalil rețin documentele de călătorie ale cetățenilor străini care intră în Regiunea Kurdistan-Irak la volanul automobilelor care au o dată de producție mai veche de un an de la data intrării. Imediat după reținerea
documentului de călătorie, autorităţile vamale irakiene eliberează un document care atestă permisiunea de ședere legală în acest teritoriu. Reţinerea documentelor de călătorie ale cetăţenilor străini reprezintă garanţia că automobilele vor fi scoase ulterior din Regiunea Kurdistan şi că nu vor fi vândute ilegal în acest spaţiu.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de   Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar
situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei deinformare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Etichete: atentionare calatorie, inchidere punct de frontiera, irak, Ministerul Afacerilor Externe, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE